Nadim Zahavi werd ontslagen als leider van de Britse Conservatieve Partij wegens belastingfraudeCNN

Premier van Engeland Rishi Soenak Onder druk zondag ontsloeg hij de leider van de conservatieve partij, Nadim Zahavi, die kritiek kreeg op zijn persoonlijke belastingregelingen.

Altaar Vorige week beval hij zijn ethisch adviseur om Zahavi te onderzoeken nadat hij naar verluidt boetes had betaald als onderdeel van een schikking van £ 4,8 miljoen ($ 5,96 miljoen) met de belastingdienst. Er werd beweerd dat Zahavi het geschil niet bij de belastingdienst had aangegeven.

Zahavi werd in juli vorig jaar door oud-premier Boris Johnson benoemd tot minister van Financiën – minister van Financiën –. Hij zat in het kabinet onder de opvolger van Johnson, Liz Truss, en haar opvolger, Sunak.

In een brief aan Zahavi zei Sunak dat nadat het onderzoek zijn werk had voltooid, “het duidelijk is dat er sprake is van een ernstige schending van de ministeriële wet”.

“Bijgevolg heb ik u op de hoogte gebracht van mijn beslissing om u uit de regering van Hare Majesteit te verwijderen.”

Berichten over Zahavi’s schikking van meerdere miljoenen ponden met de belastingautoriteiten schokten de Britten, van wie velen worstelen om te overleven te midden van een crisis in de kosten van levensonderhoud.

De oppositiepartij Labour zei dat Sunak, die bij zijn aantreden “integriteit, professionaliteit en verantwoordelijkheid op elk niveau beloofde”, Zahavi had moeten ontslaan toen de claims deze maand voor het eerst werden gemeld, in plaats van tijd te winnen door een onderzoek te starten.

Senior Labour-wetgever Bridget Phillipson vertelde Sky News dat het schandaal Chung aan het licht bracht als een “zwakke” leider.

“Er hangt een stank rond de Conservatieve Partij”, zei hij.

Sunak is ook onder de loep genomen vanwege de belastingafspraken van zijn vrouw Akshata Murthy, de dochter van een Indiase miljardair. Vorig jaar verschenen Sunak en Murthy op de Sunday Times Rich List van de 250 rijkste mensen van het VK – de krant schatte hun gecombineerde nettowaarde op £ 730 miljoen ($ 826 miljoen).

Vorig jaar bleek dat Murthy de status van “niet-ingezetene” had in het VK, wat betekende dat hij legaal kon voorkomen dat hij Britse belasting moest betalen over zijn buitenlandse inkomsten van de Infosys-businessgroep van zijn familie.

Hij verontschuldigde zich vorige week nadat hij zijn tweede politieboete had gekregen voor het niet dragen van een veiligheidsgordel tijdens het reizen in een auto. Terwijl hij kanselier was, kreeg Sunak samen met Johnson een boete van de politie voor het bijwonen van feesten die de lockdown doorbraken in gebouwen van de Britse regering.

In een brief die zondag op zijn ontslag werd gepubliceerd, zei Zahavi dat het het voorrecht van zijn leven was geweest om in opeenvolgende Britse regeringen te dienen. Hij verwees kennelijk niet naar de bevindingen van een ethisch onderzoek naar zijn belastingzaken.

“Ik ontsnapte aan vervolging en kwam naar dit land terwijl ik geen Engels sprak. Hier bouwde ik een succesvol bedrijf op en bekleedde ik enkele van de hoogste posities in de regering. Ik geloof dat mijn verhaal in geen enkel ander land op aarde mogelijk zou zijn”, aldus de verklaring. .

READ  Autoriteiten zeggen dat duizenden mensen het bevel hebben gekregen om te evacueren vanwege een enorme inferno van giftige dampen van een recyclingfabriek die bekend staat als 'brandgevaar'. Het kan dagenlang branden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *