Nadat een uitbarsting in Miami het seizoen van de Celtics verkortte, heeft iedereen de schuld

MIAMI – In Game 3 hadden de Boston Celtics een plan en een doel. Ze wisten dat nog een verlies hun seizoen in onherstelbare problemen zou brengen. Ze kwamen met de beste bedoelingen.

Toen viel het allemaal uit elkaar. Dus nadat hij met 0-3 was gegaan in een verlies van 128-102 tegen de Miami Heat, ging Joe Mazzulla naar buiten en viel op zijn zwaard.

“Ik ben niet klaar om ze te spelen”, zei hij. “Ik heb niet het juiste spelplan uitgevoerd. Ik breng ze niet in de juiste gemoedstoestand om klaar te zijn, het is mijn taak om ervoor te zorgen dat ze verbonden zijn en klaar om te spelen, en dat doe ik niet.

Maar waarom? Waarom kunnen de Celtics, die altijd het beste spelen als ze met hun rug tegen de muur staan, er niet uitzien alsof ze over de top zijn?

“Het is een beetje verwarrend omdat we zo toegewijd zijn en het lijkt alsof we opgesloten zitten in het spel. Maar om eropuit te gaan en dat te doen, is een prestatie die niet kan gebeuren”, zei Grant Williams. Atletisch. “Zelfs in een regulier seizoen gebeurt dat niet. Om dat te doen in de conferentiefinale is eng.

Ga dieper

‘We Got The Matchup We Wanted’: Miami Heat Admit-serie met exclusief Boston Celtics

Maar zoals Mazzulla zei toen hij werd ondervraagd over enkele van de grote beslissingen die hij dit jaar nam, is achteraf 20/20. Hij en zijn staf hebben gedetailleerde spelplannen opgesteld voor spelers die in de loop der jaren in de play-offs hebben gestreden, maar dan slaat het systeem niet helemaal aan en door die aandacht voor detail blijven ze met te veel scheuren achter.

Mazzulla werd gevraagd: “Ik wil niet zeggen dat je dit team bent kwijtgeraakt, maar is er op dit moment een kloof tussen jou en de spelers?”

“Ja, daar moet ik beter zijn,” antwoordde Mazzulla. “Ontdek wat dit team nodig heeft om ervoor te zorgen dat ze verbonden zijn, fysiek zijn en samen zijn tegen de tijd dat we op de vloer stappen.”

Toen hem werd gevraagd wat de reden was voor de ontkoppeling, zei hij dat hij het niet zeker wist. Het is niet duidelijk waarom dit team niet speelt zoals het hoort. Dit mag niet alleen op de schouders van Mazzulla komen, aangezien het centrum met zijn jarenlange ervaring goed voorbereid is om deze moeilijke momenten te doorstaan. Hoewel zijn spelers zichzelf de schuld gaven, wisten ze soms niet waarom ze zo verloren waren.

READ  Aanval medische faciliteit Dnipro: de dodelijkste aanvallen van Rusland in de centrale Oekraïense stad

“Er is niets dat hij ons kan vertellen. Er is niets dat hij kan doen om een ​​team te laten concurreren, een team hard te laten spelen. Zoveel als je kunt zeggen, het kan een hoofdcoach zijn, maar we kijken elkaar in de ogen.” oog en zeg: ‘Wat is er aan de hand?’ Het moet gezegd worden. Want als spelers zijn we hier eerder geweest en we doen het jaar na jaar. Het niet zien van dezelfde voorsprong op ons is iets dat ik nog nooit eerder heb meegemaakt. Het leek erop dat we vanavond rustten en als speler is dat onaanvaardbaar en frustrerend.

Elke speler die na de wedstrijd sprak, werd gevraagd om uit te leggen wat de ontkoppeling was in de kleedkamer. Ze kunnen wijzen op een afname van bepaalde verdedigingsprincipes of een gebrek aan urgentie bij een aanval. Maar dat is alles wat een coach kan doen. Het is echt aan de spelers om gemotiveerd te spelen.

“Met het ontslag moet ik onze hoofdcoach altijd steunen”, zei Williams. “Het is zijn eerste jaar. Weet je, het is een van die dingen waarin hij leert en hij zijn best doet. Dus voor ons moeten we hem op die manier helpen en hem een ​​soort zekerheid geven. Omdat het moeilijk is om een team coachen terwijl we enkele van de dingen doen die we vanavond deden. .

Mazzulla verzette zich altijd tegen het tonen van wanhoop. Op de vraag of dit het moment is om zo’n groots gebaar te maken, zei hij dat het belangrijkste is om bij elkaar te blijven.

Zelfs als zijn kleedkamer- en time-outtoespraken meer vuur nodig hebben of niet luid genoeg zijn, zei Mazzulla dat het zijn plicht is om het te doen.

“Ik weet het niet. Je zegt wat je te zeggen hebt op dat moment, maar ik moet op dat moment braaf zijn”, zei Mazzulla. “Als we die verdieping betreden, zijn we klaar om uit te voeren, klaar om te zijn. fysiek, sterker dan het andere team Ik moet ervoor zorgen dat we klaar zijn om te spelen. Dat is mijn taak.”

Miami drong er bij Boston op aan om zijn defensieve aanpak gedurende de reeks opnieuw te evalueren, waarbij Mazzulla uiteindelijk laat in het tweede kwartaal opriep tot een dubbel team met Jimmy Butler. De Celtics hielden vast aan een eencijferige achterstand tot 7:20, toen Caleb Martin een 3 begroef op een assist van Duncan Robinson en Mazzulla een time-out riep om te proberen dingen op te lossen.

READ  Super Mario Bros.-film overschrijdt $ 1 miljard Global Box Office op zondag - Deadline

De voorsprong van Miami bleef groeien terwijl Butler en Robinson langs de verdedigers van Boston bleven waaien, met Bam Adebayo die iedereen in zicht ving. Mazzulla maakte wissels en hield de boel buiten, maar besloot Butler te dubbelen nadat Miami een time-out had geroepen met nog drie minuten te gaan in de helft. Terwijl dat hen hielp om stops te maken, nam Boston gewone 3’en en zag er niet verschrikkelijk uit.

“We spelen niet consequent op dat randje en op dat bepaalde niveau, en dat is wat ons als team kapot maakt, want je kunt niet (drie) jongens klaar hebben staan ​​om die acties te maken en dan kunnen slechts een of twee jongens zien, ‘ zei Williams. “Het breekt het en het kost leven. Voor ons speelden we als een gelukkig team, en vanavond was het alsof we speelden zonder enige vreugde, zonder enig plezier, zonder enige hoop. Ik heb dat nog nooit gezien. Weet je, het is de eerste keer dat ik dat zie.

Mazzulla wees erop dat het team niet aandringt op crossmatches op halve velden en dat ze moeite hebben om tegen een vaste verdediging te spelen. Miami dicteerde het tempo, en dat was onaanvaardbaar voor een Celtics-team wiens aanval afhankelijk is van uptempo spel om gemakkelijke kansen te creëren. Maar de hitte geeft ze niet weg en ze kunnen niet worden overwonnen als het vuur uit de diepte brandt.

“Vanavond was zwaar”, zei Jayson Tatum. “Ik denk dat we de bal vanaf het begin van de wedstrijd aan het omdraaien waren. We schoten de bal niet goed. Ze schoten de bal heel goed. Eerlijk gezegd voelde het alsof we nooit meer hersteld waren. Het bestaat voor ons allemaal als een eenheid. We speelden niet goed. Blijkbaar, door de score, bleek het.

Het draaide allemaal om Buttler, die nederig een van de beste spelers ter wereld is. Tatum moet zijn deel van de afspraak nakomen en Butler verslaan, maar de Celtics zijn zo vroeg in deze wedstrijd zo uit hun doen dat hij zijn ritme nog moet vinden.

In het begin van de tweede helft was het duidelijk dat de dingen niet meer terug zouden gaan toen Buttler een bekende houding aannam.

Hij herinnert zich dat Al Horford vroeg in Game 1 een 3 sloeg, op zijn knieën viel en een grote D maakte met zijn handen. Dus toen Gabe Vincent – die 29 punten meer had dan Jaylen Brown en Tatum samen – de 3 begroef die het lot van de Celtics bezegelde, knielde hij neer en stelde Horford voor dat zijn seizoen voorbij was.

READ  Will Lewis werd in de tweede ronde gepakt door de Titans na een vrije val in de NFL Draft

“Ik denk dat ze een pestkop zijn die ons aanvalt, en je staat op tegen een pestkop en je vecht terug of je laat ze het blijven doen,” zei Williams. “Omdat we dat het hele seizoen niet hebben toegestaan. Zelfs toen we tegen dit team speelden, wisten we dat het een strijd zou worden, maar we waren geschokt en het leek alsof we in het gezicht werden geslagen. Dus we moeten een manier vinden om onze verdediging te behouden, anders gaan we de strijd naar hen voeren. Ik moet gaan. Het een of het ander.’

Miami heeft twee geweldige spelmakers in Butler en Adebayo die elke centimeter van het veld kunnen gaan en geweldige looks kunnen creëren. Rondom zijn sterren wordt Erik Spoelstra omringd door allerlei schutters.

De Celtics vonden zelden iets als ze op pad waren. Tatum en Brown speelden de hele nacht als een drievoudig team. De defensieve rotaties waren te laat om de ongelooflijke schietpartij van Miami te stoppen.

De Celtics verloren.

Niks werkt. De hitte was altijd een stapje hoger. De Celtics konden meer dan een minuut hun voeten niet vinden voordat Miami over hen heen rende. Hoe slecht de mentale component ook was, dit verlies is geworteld in de vage structuur van dit team dat zijn seizoen heeft bepaald.

“Vorig jaar herinner ik me één ding: als onze aanval stagneert en we niet kunnen scoren, raad eens, dan doet het andere team dat ook niet”, zei Williams. “We hadden een bepaald niveau van grit en een bepaald niveau van voorsprong en een bepaald niveau van mentaliteit en saamhorigheid die we dit jaar niet hebben gespeeld.”

Nu staan ​​ze op de rand van uitschakeling in een seizoen waarin ze allemaal zijn geweest. Ze kunnen nu dus niet stilzitten.

‘Ik denk het niet. Ik hoop het niet. Dat is niet wat ik zeg,’ zei Brown. “Ik ga vechten tot het einde. Probeer onze jongens klaar te stomen voor de volgende wedstrijd, we komen naar buiten en zetten ons beste beentje voor.

(Foto door Jayson Tatum: Megan Briggs/Getty Images)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *