Na de terreur in Parijs

Artikel De Correspondent Terreur Parijs
Schermafbeelding van www.decorrespondent.nl

 

Als het de lezer net zo vergaat als mij is de primaire reactie bij het vernemen van verschrikkelijk nieuws als dat over de terreuraanslagen in Parijs een aanval van machteloze woede.

Uitroeien die hap, met wortel en tak. Bombardeer ze plat. Geen moslim het land meer in, zolang zij niet zelf de Jihad tegen het terrorisme afkondigen en een Gezaghebbend Geestelijke een fatwa uitvaardigt voor iedere zich islamitische noemende terrorist.

En dan ga je nadenken. Moeten we haat – want dat moslim-terroristen ons haten mag duidelijk zijn – met haat beantwoorden? Ons tot de tanden bewapenen, ditmaal niet tegen een ideologie, het communisme, maar tegen een religie? Wordt het middel dan niet veel erger dan de kwaal?

Wie niet in de onderbuik kietelende demagogie van islam-haters als Geert Wilders wil blijven hangen zal zich moeten wapenen. Met kennis. Trefpunt Thailand wil daaraan een bijdrage leveren.

© 2013 Momkai All Rights Reserved
© 2013 Momkai All Rights Reserved

Wij hebben van de journalistieke site De Correspondent toestemming gekregen  links te plaatsen naar Correspondent-verhalen die wij voor onze lezers interessant achten. De Correspondent is een betaald medium, waar geabonneerden (in Correspondent-taal leden) kunnen inloggen, lezen en meediscussiëren. Het motto van de site, die in september 2013 van start ging en zeer succesvol is, luidt: niet meedeinen op de waan van de dag, je verliezen in de hype, maar de focus verplaatsen van – zoals de doelstelling van De Correspondent luidt – ”datgene wat de meeste aandacht trekt naar datgene wat het meeste inzicht biedt.” Wie meer wil weten over doelstelling en werkwijze van De Correspondent kan dit lezen in hun manifest.

Wie Trefpunt Thailand een beetje kent zal begrijpen dat wij ons zeer goed thuis voelen bij een dergelijke benadering, die ook proberen toe te passen op onze bescheiden  site. Wij willen met deze samenwerking de diversiteit en kwaliteit van ons aanbod verhogen. Meer inzicht verschaffen. En als er één nieuwsonderwerp is dat daar als het ware om smeekt, is dat het bloedbad in Parijs.

KarelSmouter
Karel Smouter ©De Correspondent

In onderstaande bijdrage van De Correspondent worden zeven prangende vragen gesteld en antwoorden gegeven over Islamitische Staat, waar terreur zoals die in Parijs uit voortkomt en of het (een beetje) te begrijpen valt. Het verhaal is geschreven door Correspondent Karel Smouter, die met collega-correspondenten in de nieuwsstroom van de afgelopen dagen speurde naar belangwekkende, tot nadenken stemmende opinies.

https://decorrespondent.nl/3626/Zeven-vragen-en-antwoorden-die-je-de-aanslagen-in-Parijs-een-beetje-helpen-begrijpen/142589219234-b3f4ff48

 

*links naar artikelen van De Correspondent worden in berichtvorm geplaatst in onze categorie ‘Achtergrond & opinie van De Nieuwsverdieping. De overeengekomen procedure is die van deling van het bericht door Trefpunt-redacteur Hans Geleijnse.  Wie de link aanklikt krijgt daarom boven het beriht te zien dat het van hem afkomstig is/gedeeld wordt.

*logo site De Correspondent © 2013 Momkai All Rights Reserved

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.