Na de dood van Stadia verlaat VP Bill Harrison Google – Ars Technica

In zoomen / Bill Harrison heeft Stadia aan de wereld aangekondigd.

Google Stadia en alle bijbehorende projecten zijn dood, wat betekent dat het tijd is voor divisiehoofd Bill Harrison om verder te gaan. Business insider Harrison heeft naar verluidt Google verlaten. Het rapport zegt dat hij in januari is vertrokken, maar Harrisons LinkedIn Het werd pas de afgelopen dagen bijgewerkt dat hij Google in april verliet. Harrison werkte vijf jaar bij Stadia.

Google-topman Sundar Pichai, niet Google Gaming geschopt Het gamingplatform van Google debuteerde door tegen het publiek te verklaren: “Ik ben geen grote gamer.” Als Stadia’s VP en algemeen manager zou Harrison gaming geloofwaardigheid naar Google moeten brengen. Harrison is een veteraan in de branche, hij heeft eerder voor Microsoft en Sony’s gameconsole-releases gewerkt, dus zijn ervaring is het sluiten van deals met game-ontwikkelaars, uh, Spannend Sport gemeenschap.

In de begindagen was Harrison het gezicht van Stadia. Tijdens de eerste aankondiging van 2019 betrad Harrison het podium Na Smeek om Stadia aan de wereld aan te kondigen, met een beschrijving van het uitgangspunt en hoe Stadia “de toekomst van sport” zal zijn. Toen de dingen naar het zuiden begonnen te gaan, verscheen Harrison niet meer in video’s. Hij stopte met tweeten, en in het algemeen verdwenen. Harrison haalde het nieuws in 2021 toen Google Stadia’s enige first-party gamestudio, de Games & Entertainment-divisie, na 1,5 jaar vermoordde. Harrison is aangegeven Hij vertelde het team dat ze “grote vooruitgang boekten” een week voordat ze werden ontslagen, wat volgens Kotaku deel uitmaakte van het “niet eerlijk en open zijn met de ontwikkelaars van het bedrijf”. Hij kondigde ook de dood van Stadia aan in een blogpost.

READ  Beroemdheden zijn nu bezig met het verwijderen van hun verplichte Twitter-vinkjes

We kunnen niet zeggen hoe effectief leidinggevenden zijn als we buiten een bedrijf zijn, maar Harrison kwam bij Google met een slechte reputatie bij gamers. Zijn vorige leidinggevende functies hielden toezicht op de lancering van Sony’s PlayStation 3 en Microsoft’s Xbox One en Kinect. Deze twee zijn volgens de consensus de slechtste console-releases van elk bedrijf en leiden het leven en de dood van Stadia. Helpt niet Harrisons formidabele reputatie.

Nu Harrison weg is, Stadia dood is en Cloud Pivot naar verluidt is vermoord met Stadia, is er niets meer over van het eens zo ambitieuze gamingproject van Google.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *