Na Corona nog een crisis. Pattaya dreigt te sluiten

Oud goud Berthy, Pattaya, Bargirls
Foto ©Berthy Jenner

Gaat het echt gebeuren? De bars, pubs en clubs in Pattaya zetten zich de afgelopen dagen schrap. Dit voor het bevel van de regering om de verspreiding van het coronavirus in drukke gebieden te stoppen. Dat betekent dat ’s werelds bekendste ‘sex in the city’ gaat sluiten, inclusief de bekende Walkingstreet.

Deze vermoedens komen na opmerkingen van de minister van Volksgezondheid en vicepremier Anutin Charnvirakul tijdens een bijeenkomst. Daarin werd de mogelijkheid gedeeld om het grootste ‘entertainmentresort’ van Thailand te sluiten. Het goede nieuws is dat het voorlopig zal zijn. Voor toeristen die dan hun reis hebben geboekt voor net in die periode in Pattaya een nachtmerrie. Want een verpeste vakantie. Alhoewel de meeste landen een buitenlandse reis ontraden. Voor de Thai die in de deze branche werken is het echter een financiële ramp. Niets open, geen klandizie, geen werk, dus geen inkomen.

Schade toerisme

Damrongkiat Phitnitkarn, de secretaris van de entertainment- en toerismebranche, zet zich schrap voor het ergste. Ondanks dat de schade voor het toerisme al enorm is, zullen de branchegenoten gehoor geven aan de regeringsrichtlijnen om te sluiten, zegt hij. Deze beslissing wordt binnenkort verwacht. Damrongkiat wijst op Bangkok waar al meer dan tien gevallen bekend zijn van mensen die in een club een glas alcohol en een sigaret deelden. Sommige clubs in de hoofdstad zijn al gesloten.

Pattaya op slot

De vraag is hoelang dat het gaat duren voordat Pattaya overgaat tot sluiting en zonder klanten komt te zitten. De secretaris benadrukt dat de bars en clubs voorlopig open blijven en dat elk van hen maatregelen neemt om personeel en klanten te beschermen. De sluiting van de entertainmentindustrie, die al lange tijd de levensader is van deze badplaats, zal een verwoestende impact voor de stad en alle andere sectoren hebben.

Na dit nieuws was de hashtag #SAVEPATTAYA zeer populair op social media.

NASCHRIFT: In Pattaya zijn sinds woensdag 18 maart alle bierbars gesloten. De restaurants blijven wel open. Dit geldt voor de hele stad, inclusief Walking Street.

Bert Vos
Over Bert Vos 171 Artikelen
Bert Vos is journalist, tekstproducent, Azië-liefhebber, publicist en ZZP'er in Amersfoort.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*