Na bijna een 3-0 voorsprong in de reeks te hebben genomen, verhinderde de Heat dat de Celtics de NBA Finals bereikten

Ze hebben het zeker niet gemakkelijk gemaakt, maar de Miami Heat gaat officieel naar de NBA Finals.

Caleb Martin en de Heat hielden de Boston Celtics tegen om Game 7 van de Eastern Conference Finals 103-84 op maandagavond in TD Garden te winnen. Martin liet 26 punten vallen en sloeg 11-uit-16 van het veld in Boston’s winning streak. Het bezorgde de Celtics een winning streak van drie wedstrijden en voorkwam dat de Heat aan de verkeerde kant van de NBA-geschiedenis belandde.

De Celtics zijn het vierde team in de geschiedenis van de competitie dat een gelijke Game 7 afdwingt na een 0-3 streak. Geen enkel team is ooit teruggekomen van die achterstand in 151 pogingen om een ​​reeks te winnen.

The Heat is op weg naar hun tweede NBA Finals-optreden in vier seizoenen.

Caleb Martin liet maandagavond 26 punten vallen in de Heat’s Game 7-overwinning. (Maddie Meyer/Getty Images)

Caleb Martin leidt de hittestorm langs de Celtics

Hoewel TD Garden belachelijk luid was om het spel te starten, sloot de Heat Boston vroeg af. Nadat ze de Celtics in de openingsperiode op slechts 15 punten hadden gehouden, bliezen ze een voorsprong van 7 punten in het tweede kwartaal – hun laagst scorende eerste kwartaal het hele seizoen. De Celtics schoten in het eerste kwart als team 0-van-10 van achter de boog.

Tot overmaat van ramp voor Boston rolde Jayson Tatum ernstig met zijn linkerenkel bij het eerste balbezit van de wedstrijd. Tijdens zijn verblijf had hij duidelijk last van zijn enkel. Hij maakte slechts één velddoelpoging in de eerste 12 minuten.

READ  Het inflatierapport van dinsdag is de sleutel tot de richting van het beleid van de centrale bank

De Celtics maakten vroeg in het tweede kwartaal eindelijk een paar driepunters, maar de Heat duwde hun voorsprong gemakkelijk naar 17 punten in slechts een paar minuten. Hoewel de Celtics het kort hielden, had Miami nog steeds een voorsprong van 11 punten.

Derrick White zorgde in zijn eentje voor een 8-0 run voor de Celtics in de eerste minuten van de derde periode, waarmee hij voor het eerst sinds het eerste kwart de score terugbracht tot enkele cijfers. Hij bracht de achterstand terug tot slechts 8 punten op een floater na vijf minuten van het kwart, waardoor Heat-coach Erik Spoelstra een time-out moest callen. Eindelijk, voor het eerst in de hele wedstrijd, leken de Celtics het momentum weer aan hun kant te hebben.

Maar het was Martin die een enorme driepunter sloeg en vervolgens een fadeaway-bucket uit de korte hoek om de Heat met dubbele cijfers weer op kop te zetten.

Martin opende het vierde kwartaal met nog een driepunter voor twee snelle emmers van Butler. Die 7-0 run werd ineens met 17 punten opgewarmd. Een paar minuten later, na een mini Bam Adebayo-run, nam de Heat een voorsprong van 21 punten.

De rit van de Celtics was voorbij en TD Garden had een heel andere sfeer dan de eerste paar minuten van de wedstrijd. Miami reed gemakkelijk de rest van de weg voor een overwinning van 19 punten die de Heat voor het eerst sinds het verlies van de Lakers in de bubbel van 2020 terugstuurde naar de NBA Finals.

READ  Pentagon onderzoekt hoe Oekraïense oorlogsdocumenten online zijn gelekt

Jaylen Brown leidde de Celtics met 19 punten en 8 rebounds, hoewel hij 8 keer in zijn carrière een hoge omzet had – een Celtics-franchiserecord in een Game 7. White eindigde met 18 punten en Tatum voegde 14 punten en 11 rebounds toe. Brown, Tatum en Marcus Smart gecombineerd om 3-van-19 te schieten vanaf de 3-puntslijn.

Butler eindigde met 28 punten, 7 rebounds en 6 assists in de overwinning. Hij werd na de wedstrijd uitgeroepen tot de Eastern Conference Finals MVP en behaalde gemiddeld 24,7 punten, 7,6 rebounds en 6,1 assists gedurende de reeks.

Adebayo voegde 12 punten, 10 rebounds en 7 assists toe voor Miami. Martin had 10 rebounds en 3 assists om mee te scoren. The Heat schoot als team 50% van de 3-puntslijn en had slechts 10 omzetten.

Na het ‘postseason’ te hebben geopend in een play-in-toernooi, staat de Heat nu tegenover de Denver Nuggets in de NBA Finals. De Nuggets, na een dominant ‘postseason’ van Nikola Jokic, bereikten vorige week hun eerste NBA Finals-optreden door de Los Angeles Lakers te verslaan in de Western Conference Finals. De Nuggets organiseren Miami in Game 1 van die serie donderdagavond in Ball Arena.

NBA-finale

Denver Nuggets tegen Miami Heat

Spel 1: in Denver, donderdag 20.30 uur ET (ABC)
Spel 2: in Denver, zondag 20.00 uur ET (ABC)
Spel 3: in Miami, 20.30 uur en 7 juni (ABC)
Spel 4: in Miami, 20.30 uur en 9 juni (ABC)
*Spel 5: in Denver, 20.30 uur en 12 juni (ABC)
*Spel 6: in Miami, 20.30 uur en 15 juni (ABC)
*Spel 7: in Denver, 20.00 uur en 18 juni (ABC)

READ  Poetin beroept zich op Stalingrad om de overwinning van het 'nieuwe nazisme' in Oekraïne te voorspellen

* – Indien nodig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *