Myanmar. Mooi meisje op jaarmarkt

Lode Engelen, kind

Ik loop tegen de mensenstroom in op de jaarmarkt in Yaung,  Myanmar. Zo kan ik de gezichten zien van de mensen die op me af komen. Op een tiental meter voor mij verschijnt er plotseling een opvallend mooi gezichtje van een meisje van een jaar of elf, twaalf. Ik loop nog een paar schreden, zij komt langzaam, door de mensenmassa voortgestuwd, in mijn richting.

Ik loop naast haar en zij kijkt gefascineerd en verwonderd in de lens. Het lijkt wel of ze het vreemd vind dat ik een foto van haar wil nemen. Gelukkig hebben mijn vingers een soort ingebouwd automatisme, anders had ik waarschijnlijk vergeten die foto te maken. Ik zet mijn weg voort. We kijken alle twee nog even achterom en wisselen een glimlach uit.

© Lode Engelen. Yaung Myanmar, 14.10.2017.

Lode Engelen
Over Lode Engelen 149 Artikelen
Lode Engelen, jaargang 1952, dorpje in Limburg (België). In zijn actieve carrière hield lode zich bezig met röntgenapparatuur vroeger de analoge toestellen, en later de Digitale, waarbij hij zowel de hardware als de software beheerste. Zijn huidige partner Patchaneeboon, in de wandeling afgekort tot Pat. is antropologe, en kwam in 2002 bij hem in België wonen. Onmiddellijk na zijn vervroegde pensionering in 2013 is het tweetal naar Thailand afgereisd, en hebben daar in Sansaikom ( Chiang Mai) een huisje gebouwd. Lode is als enthousiast amateur-fotograaf verzot op het vastleggen van het leven van 'gewone mensen' en heeft daarbij veel aan Pat, die in haar beroep veel studies op haar naam heeft over volk en cultuur in Noord-Thailand.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*