Myanmar. Mooi meisje op jaarmarkt

Lode Engelen, kind

Ik loop tegen de mensenstroom in op de jaarmarkt in Yaung,  Myanmar. Zo kan ik de gezichten zien van de mensen die op me af komen. Op een tiental meter voor mij verschijnt er plotseling een opvallend mooi gezichtje van een meisje van een jaar of elf, twaalf. Ik loop nog een paar schreden, zij komt langzaam, door de mensenmassa voortgestuwd, in mijn richting.

Ik loop naast haar en zij kijkt gefascineerd en verwonderd in de lens. Het lijkt wel of ze het vreemd vind dat ik een foto van haar wil nemen. Gelukkig hebben mijn vingers een soort ingebouwd automatisme, anders had ik waarschijnlijk vergeten die foto te maken. Ik zet mijn weg voort. We kijken alle twee nog even achterom en wisselen een glimlach uit.

© Lode Engelen. Yaung Myanmar, 14.10.2017.

Lode Engelen
Over Lode Engelen 177 Artikelen
Lode Engelen, jaargang 1952. Hield zich in actieve carrière bezig met röntgenapparatuur. Onmiddellijk na zijn vervroegde pensionering in 2013 is hij met levensgezellin Pat, een Thaise antropologe, permanent in Thailand gaan wonen. Lode is amateur-fotograaf, en probeert leven en cultuur van de Thai vast te leggen. Pat is de perfecte partner om hiervoor deuren te openen. Meer werk van Lode op LodeEngelen.be