Zondagavond in Chiang Mai? Naar de markt


Show van ambachtelijk en muzikaal handwerk

Een gebeuren dat iedere bezoeker van Chiang Mai zou moeten meemaken is de zondagavondmarkt in het centrum van de stad.

De markt strekt zich over ruim een kilometer uit van Thaphae Gate over de brede Ratchadamnoen straat het centrum in. Ook de zijstraten zijn in beslag genomen door kooplieden met hun kraampjes.

De markt is bij Thai en buitenlanders populair, wat zich vertaalt in een constante mensenstroom in beide richtingen  Terugkeren van de ingeslagen richting is een moeizaam klusje. vergelijkbaar met omdraaien op een drukke autosnelweg.

De avondmarkt kun je beschouwen als een mega-presentatie van lokale producten. Hier wordt het vakmanschap van de Noord0Thaise bevolking getoond. Dit in tegenstelling tot de nabijgelegen overbekende Night Bazaar, waar je vooral namaakspul van beroemde merknamen vindt.

Vakmanschap op z’n mooist !
mensenstroom
Gezellig meedrijven in de mensenstroom.

Met de muziek mee

Een attractie extra zijn de muzikanten die het publiek met hun talenten tot gul geven proberen te verleiden.

gitariste

Het ‘gitaarmeisje’ speelt haar schoolgeld bij elkaar. Ik denk dat ze met haar prachtige stem en mooi gitaarspel makkelijk America got talent kan winnen!

Het concert van deze violiste ging helaas grotendeels verloren in het rumoer van de omstanders. Misschien levert zo’n lawaaiige plek meer bahtjes op?

Dit meisje wist uit haar khim wonderbaarlijke klanken te toveren. Ze vormde een aandachttrekkend tableau met de sterretjes op de achtergrond. De waardering blijkt uit de bankbiljetten in het deksel van de  khim.

Deze oudere heer had zijn brommer met zijspan volgestouwd met geluidversterkende en andere attributen. Veel zal hij niet hebben verdiend. Met zijn krakende stem en totaal gebrek aan gitaartalent was luisteren naar hem geen feest maar pijniging.

Aan eten en drinken ontbreekt het niet op de avondmarkt. Alles tezamen geeft een heel feestelijke sfeer. Je kunt daar tot middernacht van genieten.


Lode Engelen
Over Lode Engelen 266 Artikelen
Lode Engelen, jaargang 1952. Hield zich in actieve carrière bezig met röntgenapparatuur. Onmiddellijk na zijn vervroegde pensionering in 2013 is hij met levensgezellin Pat, een Thaise antropologe, permanent in Thailand gaan wonen. Lode is amateur-fotograaf, en probeert leven en cultuur van de Thai vast te leggen. Pat is de perfecte partner om hiervoor deuren te openen. Meer werk van Lode op LodeEngelen.be

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.