Militaire helikopters storten neer in Kentucky; Er zijn slachtoffers gemeld

Twee Amerikaanse militaire helikopters zijn woensdagavond tijdens een trainingsmissie boven Kentucky met elkaar in botsing gekomen, waarbij slachtoffers zijn gevallen, aldus het leger.

Twee HH-60 Black Hawk-aanvalshelikopters kwamen rond 22.00 uur in botsing tijdens een routinematige trainingsmissie in Trigg County, zei legerwoordvoerder Nondis L. Thurman zei donderdagochtend vroeg in een verklaring.

De helikopters behoren tot de 101st Airborne Division, gestationeerd in Fort Campbell en eigendom van het leger. Alleen Air Attack Wing. sectie Hij zei op Twitter De crash donderdagochtend vroeg heeft verschillende levens geëist, maar de details waren niet duidelijk. “Onze focus ligt nu op de soldaten en hun families”, staat er.

Regering Andy Beshear hield vast zei eerder op Twitter Er worden dodelijke slachtoffers verwacht en de Kentucky State Police en de State’s Division of Emergency Management reageerden op de crash.

Mevrouw Thurman, werkzaam in Fort Campbell, een uitgestrekte militaire basis aan de grens tussen Kentucky en Tennessee, zei dat het ongeval nog steeds wordt onderzocht.

Er waren geen andere details over de crash, inclusief het aantal mensen aan boord van de helikopters, onmiddellijk beschikbaar. De Het weer in de omgeving van Fort Campbell Donderdagochtend was redelijk: kalme wind, 10 mijl zicht en een temperatuur van 39 graden.

De HH-60, een aangepaste versie van de Black Hawk-helikopter, kan worden gebruikt voor luchtaanvallen, medische evacuaties en andere doeleinden. Volgens het leger.

In 2018 kwamen zeven soldaten om het leven toen een HH-60 neerstortte in Irak. A Militair onderzoek Later werd ontdekt dat de helikopter als gevolg van een fout van de piloot een stalen kabel raakte die horizontaal tussen twee gebouwen was gespannen.

READ  Azië-Pacific Markten, Centrale Bank, Renteverhoging, RBA

Dit is een groeiend verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *