Mike Johnston kondigde zijn overwinning aan bij de burgemeestersverkiezing van Denver

Mike Johnston, een voormalige senator van de staat Colorado die miljoenen dollars aan de zijlijn uitgaf, verklaarde dinsdagavond de overwinning in de burgemeestersrace van Denver en versloeg een kandidaat die streed om de eerste vrouw te worden die de functie bekleedde.

De stemmen worden nog steeds geteld in de tweede ronde – die onpartijdig is, ook al zijn beide kandidaten Democraten – en de stad zei dat de officiële resultaten pas later deze maand zullen worden vrijgegeven. Maar vanaf woensdagmiddag heeft dhr. Johnston Het kreeg ongeveer 55 procent van de stemmen. Zijn uitdager, Kelly Brough, voormalig president van de Denver Metro Chamber of Commerce, had ongeveer 45 procent. Ze ging dinsdagavond akkoord.

“We kunnen een stad bouwen die groot genoeg is om ons allemaal veilig te houden, om ons allemaal te huisvesten, om ons allemaal te onderhouden”, zei dhr. Dat zei Johnston dinsdagavond in een overwinningsspeech. “Dit is onze droom van Denver.”

Burgemeester Michaël B. Hancock, 12-jarige zittende burgemeester Michael P. De heer Hancock, 48, kwam uit een druk veld van 16 kandidaten bij de algemene verkiezingen van april om Hancock te vervangen. Johnston en de 59-jarige mevr. Termijnlimieten zorgden ervoor dat hij niet meer kon rennen.

Beide kandidaten hebben gezegd dat ze meer betaalbare woningen willen bouwen in de hoofdstad van Colorado, willen investeren in diensten voor daklozen en de diversiteit bij de rekrutering van de politie willen verbeteren. Maar dhr. Johnston leek meer steun te krijgen van linkse kiezers en rijke donoren buiten de staat.

In een toespraak was mevr. Brough het eens met dhr. Hij zei dat hij Johnston had gebeld. “We wilden de belofte van Denver herstellen”, zei hij. “Ik geloof nog steeds in deze campagne en het werk dat we hebben verzet.”

READ  Een zeemonster uit het dinosaurustijdperk gevonden op een afgelegen arctisch eiland

Sommige van de meer progressieve kandidaten kregen vóór de verkiezingen van 4 april aanzienlijke steun van de kiezers, maar ze verloren elkaars tempo toen de eerste stemronde naderde.

Tommy Matthews, 53, een marketingdirecteur, is Mr. Johnston zei dat hij op mevrouw Brow had gestemd omdat hij meer een creatieve politicus leek dan een progressieve. Hij zei dat ze blij is met zijn steun voor meer regelgeving om klimaatverandering aan te pakken en plannen om kleine gemeenschappen van kleine huizen te bouwen voor de dakloze bevolking van de stad.

Mevrouw Matthews zei dat de kiezers in Denver enthousiast waren over het idee om een ​​vrouwelijke burgemeester te hebben. “Maar ik denk dat er veel geweldige vrouwelijke kandidaten waren”, voegde ze eraan toe, verwijzend naar progressieve kandidaten die de verkiezingen van april niet hebben gehaald.

Hoewel hij de rapporten over zijn donaties uit het buitenland niet leuk vond, ontmoette hij beide keren Mr. Hij zei dat hij op Johnston had gestemd. “Ik krijg er brandend maagzuur van”, zei mevrouw Matthews.

Dhr. In de 12 jaar onder het bewind van Hancock heeft Denver een grote bevolkingsgroei doorgemaakt – ondanks enkele verliezen tijdens de pandemie van het coronavirus – en de vele uitdagingen die daarmee gepaard gaan. De woonlasten zijn gestegen en de dakloosheid is verergerd.

“Ik denk dat degene die wint, in ieder geval voor een tijdje, een redelijk mandaat zal hebben om een ​​aantal belangrijke veranderingen in het overheidsbeleid door te voeren met betrekking tot deze kwesties”, zei Seth Muskett, directeur van het Center for American Politics aan de Universiteit van Denver, in een eerder interview. de eerste resultaten. Ik denk dat veel burgemeesters naar Denver zullen kijken.”

READ  Mensen met meer symptomen van slapeloosheid hadden een 51 procent hoger risico op een beroerte

Dhr. Johnston – een voormalig leraar, kanselier en onderwijsadviseur van president Barack Obama – werd in 2009 voor het eerst gekozen in de senaat en diende tot 2017. Sindsdien heeft hij zich zonder succes kandidaat gesteld voor zowel de gouverneur als de Amerikaanse senaat.

Meest recentelijk was hij de CEO van Cary Community Ventures, dat filantropie, investeringen en politieke financiering combineert. Daar speelde hij een belangrijke rol bij het bevorderen van Proposition 123, een initiatief om jaarlijks honderden miljoenen dollars te besteden aan het bieden van betaalbare huisvesting. Het was Goedgekeurd door kiezers in Colorado Afgelopen jaar.

Voordat ze CEO van de City Chamber of Commerce werd, was mevrouw Brough Chief Human Resources Officer van Denver en diende ze als stafchef van voormalig burgemeester John Hickenlooper, die nu een Amerikaanse senator is.

Hij werd onderschreven door democratische leiders in de stad en de staat, evenals door de politievakbond van de stad en de Republikeinse Partij. Maar dhr. De afvoer van Johnston versterkte het vooruitzicht.

Mevrouw Provin zei dat haar campagne profiteerde van meer externe uitgaven dan uit openbare registers blijkt.

Oprukkende Denver, Mr. De super PAC, die Johnston steunde maar niet formeel bij zijn campagne was aangesloten, ontving meer dan $ 2 miljoen van donateurs, waaronder mede-oprichter van LinkedIn Reed Hoffman en voormalig burgemeester van New York, Michael Bloomberg. .

Voor de functie van gouverneur in 2018, dhr. Beiden steunden het falen van Johnston, Dat meldde de Colorado Sun.

Mevr. A Better Denver, een super PAC die de kandidatuur van Pro ondersteunde en werd gefinancierd door donoren, waaronder de National Association of Realtors, gaf meer dan $ 400.000 uit.

READ  UConn lijkt niet te stoppen en onvermijdelijk op weg naar de kampioenswedstrijd

Hoewel dinsdag de verkiezingsdag is, stromen de stemmen voor de tweede ronde sinds vorige maand binnen. Dat komt omdat geregistreerde kiezers in Denver hun stembiljet per post ontvangen, waardoor ze de mogelijkheid hebben om het terug te sturen, af te geven of persoonlijk te komen stemmen op de verkiezingsdag. Mevr. Brough liet vorige week haar stembiljet vallen, en Mr. Johnston heeft zondag zijn stem uitgebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *