Microsoft krijgt EU-antitrustwaarschuwing over Activision-deal – bronnen

BRUSSEL, 16 januari (Reuters) – Microsoft (MSFT.O) EU krijgt waarschijnlijk antitrustwaarschuwing voor bod van $ 69 miljard op “Call of Duty”-maker Activision Blizzard (ATVI.O)Een andere uitdaging zou het sluiten van de deal kunnen zijn, zeiden mensen die bekend zijn met de zaak.

De Europese Commissie bereidt een mededeling van punten van bezwaar voor, ook wel een mededeling van punten van bezwaar genoemd, die de komende weken naar Microsoft zal worden gestuurd, aldus de mensen.

De antitrustwaakhond van de EU, die 11 april als deadline heeft gesteld voor een besluit over de deal, weigerde commentaar te geven.

Microsoft zei: “We blijven samenwerken met de Europese Commissie om eventuele marktproblemen aan te pakken. Ons doel is om meer games naar meer mensen te brengen, en deze deal bevordert dat doel.”

Het Amerikaanse softwarebedrijf en de Xbox-maker kondigden de overname in januari vorig jaar aan om beter te kunnen concurreren met koploper Tencent. (0700.HK) En Sony (6758.D).

Het Microsoft-logo is te zien op een smartphone die over het Activision Blizzard-logo is geplaatst, zoals weergegeven in deze illustratie, gemaakt op 18 januari 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustratie/File Photo

Regelgevers in de VS en het VK hebben echter hun bezorgdheid geuit, waarbij de Amerikaanse Federal Trade Commission naar de rechtbank stapt om de deal te blokkeren.

Microsoft zal naar verwachting proberen te voorkomen dat er een vergoeding wordt betaald aan EU-regelgevers en het regelgevingsproces verkorten, vertelden andere bronnen die bekend zijn met de kwestie in november aan Reuters.

Van de EU-mededingingshandhaver wordt echter niet verwacht dat hij openstaat voor schikkingen zonder eerst zijn aanklacht in te dienen, hoewel informele gesprekken over aanbiedingen gaande zijn, zeiden de mensen.

Microsoft bereikte vorige maand een 10-jarig contract met Nintendo (7974.D) Nintendo heeft gezegd dat het openstaat voor een soortgelijke deal met Sony om “Call of Duty” beschikbaar te maken op consoles, wat de sleutel is tot de overname.

READ  Gezonken schip uit de Tweede Wereldoorlog met 1.000 geallieerde krijgsgevangenen gevonden: NPR

De deal heeft groen licht gekregen zonder voorwaarden in Brazilië, Saoedi-Arabië en Servië.

Rapportage door Mark Potter Bewerking door Fu Yun See

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *