Meta’s Instagram-concurrent gebruikt Twitter met de Threads-app

Terwijl Twitter beruchte nieuwe regels aankondigde die dagelijkse limieten stellen aan het aantal tweets dat gebruikers per dag kunnen lezen, plaagde Instagram een ​​alternatieve app, Threads, die donderdag wordt onthuld.

Zichzelf facturerend als “Instagram’s op tekst gebaseerde conversatie-app”, is een nieuw platform van Meta verschenen in de App Store van Apple. Eenvoudige countdown-website zoals de naam al doet vermoeden.

Threads lijken veel functionele overeenkomsten te vertonen met Twitter. Volgens het App Store-profiel, dat gebruikers de mogelijkheid belooft om “uw visie te delen” via op tekst of afbeeldingen gebaseerde berichten die “threads” worden genoemd. Veel functies van de app lijken nauw geïntegreerd te zijn met Instagram, Volgens voorbeeldscreenshotsHet geeft gebruikers de mogelijkheid om in te loggen met hun Instagram-account, hun gebruikersnaam te behouden en dezelfde accounts te volgen.

“Volg waar je van houdt en kom rechtstreeks in contact met je favoriete makers en anderen die van dezelfde dingen houden”, aldus de Threads App Store-lijst. Het beloofde gebruikers ook de mogelijkheid om “een loyale aanhang op te bouwen” en “uw ideeën, meningen en creativiteit met de wereld te delen”.

In een e-mail op dinsdag weigerde Meta meer informatie over de app te geven. Maar eerder dit jaar zei Meta dat het onderzoek deed naar het creëren van een uniek op tekst gebaseerd sociaal medianetwerk waar “makers en publieke figuren tijdig updates over hun interesses kunnen delen”.

Meta stelt zich een nieuw sociaal netwerk voor terwijl het gedecentraliseerde model aan kracht wint

READ  Lakers-Warriors Game 5 live updates, opstellingen, blessurerapport, hoe te kijken, tv-kanaal

De release van Threads volgt op aankondigingen in het weekend dat Elon Musk, die Twitter in oktober kocht, de functionaliteit van de app voor veel gebruikers beperkte. Vorige week maakte hij bekend dat de site het aantal tweets tijdelijk zou beperken Gebruikers kunnen een dag lezen en de site heeft een “tijdelijke noodmaatregel” uitgevaardigd die voorkomt dat niet-ingelogde gebruikers tweets bekijken in de webbrowser van de site. Hij zei dat moet worden voorkomen dat computerprogramma’s van derden naar de site linken voor gegevens. zeggen: “We plunderen zoveel gegevens dat het de service van normale gebruikers verslechtert!”

op maandag, Twitter aangekondigd Nog een wijziging: toegang tot het TweetDeck-platform, dat gebruikers een geavanceerde interface biedt om meerdere tweets tegelijk te bekijken, wordt binnenkort beperkt tot betalende gebruikers.

De elonisering van Mark Zuckerberg: hoe de Meta-CEO het goed speelt

Ook Meta worstelde de afgelopen maanden met eigen problemen. De geplande release van Threads voor donderdag komt wanneer het bedrijf begint aan een grote inkrimping, inclusief de eliminatie van 21.000 rollen en teams die zich bezighouden met contentmoderatie, beleid en regelgeving. Net als andere technologiebedrijven wordt Meta geconfronteerd met een sectorbrede neergang en toenemende concurrentie van TikTok.

Maandagavond, Kasturi antwoordde Op een tweet over het vrijgeven van Meta’s threads: “Bedankt, ze lopen erg slim.” Hij ook antwoordde Te doen verslagen Volgens zijn App Store-profiel benadrukte het een lange lijst met persoonlijke gegevens die gebruikers Instagram-toegang moeten geven om de app te gebruiken.

De zakelijke oorlog van Meta en Twitter voor gebruikers werd herhaald door een steeds openbarere persoonlijke rivaliteit tussen de twee aan hun roer. Vorige maand accepteerde Mark Zuckerberg, CEO van Metta, de uitdaging van Musk om deel te nemen aan een kooiwedstrijd in een arena in Las Vegas na nieuwsberichten over Metta’s Twitter-rivaal. Het is onduidelijk of het gerapporteerde gevecht – terwijl Zuckerberg probeert zichzelf relevanter te maken voor de technische elite – daadwerkelijk zal plaatsvinden.

READ  Tornado zegt 6 stormgerelateerde sterfgevallen als gevolg van zwaar weer in Alabama

Meta’s beslissing om Threads te lanceren druist in tegen andere bedrijven die gebruikers via alternatieve sociale netwerken van Twitter proberen weg te lokken.

Zeven jaar geleden opgericht, zag het open-source gedecentraliseerde model van Mastodon een enorme toestroom van nieuwe gebruikers kort nadat Musk Twitter had overgenomen. Bluesky, dat ook op een gedecentraliseerd systeem draait, werd gelanceerd door Twitter-oprichter Jack Dorsey en is in bèta. In tegenstelling tot Twitter zegt de site gebruikers meer controle over hun feed te willen geven door ze te laten kiezen uit verschillende aanbevelingsalgoritmen om hun ervaring te verbeteren.

Meta is geen onbekende in het introduceren van eigen versies van innovaties die zijn gepionierd door rivaliserende apps – vaak met succes. In 2016 kopieerde Instagram de verdwijnende fotofunctie van Snapchat en introduceerde het Stories, Een aanbieding is een integraal onderdeel geworden van de gebruikerservaring. Vier jaar later rolde Instagram Reels uit, waarmee gebruikers TikTok-achtige korte verticale video’s konden maken en delen.

Naomi Nix heeft bijgedragen aan dit rapport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *