Mesaanval in Annecy Frankrijk: Zes gewonden, onder wie kinderen, zeggen ambtenaren

Olivier Chassignole/AFP/Getty Images

Franse politieagenten staan ​​op de plaats van een aanslag in Annecy, Zuidoost-Frankrijk, op 8 juni 2023.CNN

Bij een steekpartij in Annecy, in het zuidoosten van Frankrijk, zijn donderdag zes mensen gewond geraakt, onder wie kinderen. Dit veroorzaakte een golf van paniek in het kleine stadje in de Alpen.

Volgens de provincie Haute-Savoie liepen vier kinderen verwondingen op na het incident. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

“Hulpdiensten en veiligheidstroepen grepen zeer snel in”, aldus een verklaring van de provincie.

Lokale autoriteiten zeiden eerder dat zeker acht mensen gewond zijn geraakt.

Er is een man aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij raakte lichtgewond, maar hoefde niet in het ziekenhuis te worden behandeld, zeiden lokale functionarissen.

De Franse premier Élisabeth Bourne reist donderdag samen met minister van Binnenlandse Zaken Gérald Tarmanin naar Annecy, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Een ooggetuige, Ferdinand, vertelde CNN-partner BFMTV dat de aanvaller “voorbijgangers herhaaldelijk aanviel” met een mes.

“Hij sprong (op de speelplaats), begon te schreeuwen, ging toen naar de kinderwagens en viel de kleintjes herhaaldelijk aan met het mes”, zei Ferdinand.

Volgens Reuters zei een andere ooggetuige, George,: “Moeders huilden en iedereen rende.

Denis Polybous/Reuters

Nadat meerdere kinderen en een volwassene gewond raakten in Annecy, heeft de Franse politie het gebied beveiligd.

Ludovic Marin/AFP/Getty Images

Leden van het Franse parlement hielden een minuut stilte na de steekpartij in Annecy.

De Franse president Emmanuel Macron zei dat “de natie in shock is” na de aanval.

“Absolute lafheid vanmorgen in het park van Annecy. Kinderen en volwassenen bevinden zich tussen leven en dood. De natie is in shock. Onze gedachten zijn bij hen, hun families en de hulpdiensten”, tweette Macron.

Minister van Volksgezondheid Francois Brown tweette dat haar gedachten bij de messlachtoffers waren. “Al mijn gedachten gaan onmiddellijk uit naar de gewonden en hun dierbaren in Annecy door een man gewapend met een mes”, twitterde Brown.

“Ik prijs de snelle mobilisatie van hulpdiensten, met name de Emergency Medical Assistance Service (SAMU) om voor de slachtoffers te zorgen.”

Bekijk deze interactieve inhoud op CNN.com

De burgemeester van Annecy, François Astorg, vroeg de inwoners om het gebied waar de mesaanval plaatsvond te vermijden om het werk van de autoriteiten te vergemakkelijken.

“Afschuwelijke aanval vanmorgen op Bakhiare in Annecy. Al mijn gedachten aan de slachtoffers en families”, twitterde hij. Astark zei dat hij donderdagmiddag het publiek zal toespreken, samen met vertegenwoordigers van de politie en het plaatselijke parket.

In de Franse Nationale Vergadering werd een minuut stilte in acht genomen voor de gewonden bij de aanval.

READ  Jerome Powell draaide het script om

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *