Mensenwerk slecht grenzen. Thais/Belgische restaurant Enjoy André in Jomtien

Hans Geleijnse, Mensenwerk, Enjoy André. Jomtien
André Ume voegt leeslekkernij toe aan zijn gastronoom assortiment  

Grenzen zijn mensenwerk heeft zijn weg gevonden naar ‘de Belg’. Zo noemen rare Hollanders gemakshalve hun zuiderburen. Weten zij veel. In Jomtien is de ‘de Belg’ een begrip, dat staat voor André Ume en zijn restaurant/guesthouse Enjoy André in Jomtien/Pattaya.

Het mag dus gerust een schande genoemd worden dat deze kaaskop de weg naar André niet eerder had gevonden. Niet alleen zijn keuken is befaamd, maar ook zijn geweldige assortiment van het beste en lekkerste bier ter wereld: het Belgische. Dankzij het speurwerk voor Grenzen naar tijdeljke boekhandels van klasse ontdekte ik waar deze Abraham zijn mosterd was vergeten te halen.

Dit verzuim wordt snel goed gemaakt want ik heb vriendelijke André beloofd dat er door deze boekverkoper en familie binnenkort groots en meeslepend bij hem zal worden gegeten. En gedronken natuurlijk. Zijn gezellige restaurant ligt verscholen in een rustig zijstraatje van de Thapraya die van Jomtien naar Pattaya voert. Wat niet onvermeld mag blijven is dat André een erkende tourgids is. Hij kan zijn bezoekers dus letterlijk op weg helpen naar interessante plekken in Thailand!

Hans Geleijnse, Mensenwerk, Enjoy André, Jomtien
… doet culinaire kennis op bij de besten …

Neem er een stukje geroosterd vlees aan het stokje bij, want André is volgens deskundige smulpapen uit de regio koning van de saté-schotel. En zoals de foto toont, hij doet zijn culinaire kennis bij de besten op.

Oh, en bij het vertrek niet vergeten te vragen naar Grenzen zijn Mensenwerk. Ligt bij de kassa. Voor 400 baht.

 

Meer informatie over Enjoy André, locatie, prijzen enz.: Facebookpagina en website

Foto met boekje: ©Q. Phansawat

Over Hans Geleijnse 346 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Hij woonde met partner en dochter ruim tien jaar in Thailand.