With a little help of your friends: Mensenwerk grenzeloos uitverkocht in Bangkok

Verkoop Grenzen zijn Mensenwerk op NVT-borrel zonder incidenten verlopen

 

Het ging maar net goed vrienden. In de Captain’s Pub van Hotel Mermaid in Bangkok werd deze boekverkoper – na een gloedvol betoog over Grenzen zijn Mensenwerk als collectors item volgschreven door toekomstige literatuurprijswinnaars – bestormd door een laaiend enthousiast publiek. In een vloek en een zucht was hij ontdaan van de meegetorste verhalenbundels.

Denk niet dat ik overdrijf. Het gebeurde tijdens de reguliere borrelavond van de Nederlandse Vereniging Thailand. Dit schreef voorzitter J.P. van der Meulen (Jaap, maar ook bekend met zijn voorletters JP als roepnaam) op de Facebook-pagina van de NVT Bangkok:

”Op de snertavond van de NVT-borrel vertelde ons lid Hans Geleijnse kennelijk zo enthousiast over het boekje “Grenzen zijn Mensenwerk” dat hij alle meegebrachte exemplaren kon slijten. Zelfs voorzitter Jaap van der Meulen kon deze aanlokkelijke aanbieding niet weerstaan.”

JP van de NVT in zijn

 met J.p. van der Meulen en Hans Geleijnse bij Captain’s Pub at Hotel Mermaid Bangkok

Thailandblog biedt hulp

Dat de boekverkoop ondanks snel uitverkocht zonder incidenten (met teleurgestelde kooplustigen) verliep dank ik aan …. Thailandblog. De eigenaar/redacteur/moderator had namelijk ditmaal besloten het NVT-persbericht/aankondiging van de borrelavond niet te publiceren omdat daarin ook de namen Trefpunt Thailand/Hans Geleijnse werden vermeld. Godzijdank, want anders had ik daar in de gezellige Captain’s Pub duizenden boze Thailandbloglezers op m’n nek gehad.

Niettemin, alvorens het rode potlood ter hand te nemen had onze blogvriend even kunnen bedenken dat verschillende auteurs van Grenzen zijn mensenwerk, inclusief de schrijver van dit stukje, hun beste beentjes hebben voorgezet om van twee eerdere Thailandblog-boekjes bestsellers te maken, ‘Het beste van Thailandblog’ en ‘Exotisch, bizar en raadselachtig Thailand’. Maar niet getreurd en ere wie ere toekomt, goed gedaan Robbie, klassewerk!

Aangenaam exotisch Hollands in The Captain’s Pub

Snel van bizar Holland op z’n smalst naar aangenaam en exotisch Hollands. Als boekverkoper kom je nog eens ergens, en daarom geef ik niet van horen zeggen, maar uit eigen ervaring ook dit mee: Hotel Mermaid is een prima hotel, maar de kroon wordt gespannen door de keuken. De afdeling eten en drinken is namelijk in de vakkundige handen van twee Nederlandse zakenlieden, Dick van den Heuvel en Piet van Roon. Wat deze heren op tafel brengen doet je smaakpapillen roodwitblauw uitslaan. Ik heb een erwtensoep op die de vergelijking met die van moeders kan doorstaan, en dat zegt wat. Ben me ook te buiten gegaan aan een frikandel speciaal, sateetje, en ’s morgens bij de brunch een uitsmijter bacon/kaas om u tegen te zeggen. Dat doet geen engelsmens ze na, hoeveel worstjes ze er daar ook naast leggen.

Hans Geleijnse, Mensenwerk, Hollandse Hap, Captain's Pub

Dus inwoners en bezoekers van Bangkok snakkend naar een Heerlijke Hollandse Hap: op naar Mermaid/The Captain’s Pub/Green Parrot. 6 Soi Sukhumvit 29, Sukhumvit Road, Klongtoey Nua, Khet Wattana, Bangkok 1011. Voor het betere smikkelen en smullen in een aangename omgeving.

Dienstmededeling

Binnenkort in dit theater: met Mensenwerk op bezoek bij Matthieu Corporaal van Tulip House in Jomtien. Leuk kletsen met een Thailand-veteraan die optimist is en blijft.

Onze excuses voor het ontbreken van kopij en daardoor ook van de automatisch verstuurde nieuwsbrief op vrijdag 8 september. Met boekverkoper Antonin Cee op pad in zijn rayon Noord-Thailand terwijl ik Centraal-Thailand bediende  werd het site-werk even backside-werk.

Nieuwsgierig naar Grenzen zijn Mensenwerk? Stuur een email met naam, adres en gewenst aantal exemplaren naar info@automatisch.com en je krijgt het thuisbezorgd. Direct bestellen bij www.amazon.com of www.amazon.de kan ook.

 

 

 

Over Hans Geleijnse 346 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Hij woonde met partner en dochter ruim tien jaar in Thailand.

2 Comments

  1. Allez vooruit, goed bezig, zie ik.
    Die brandblusser zo prominent aanwezig… om oplaaiende geschillen
    plat te spuiten?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.