Mensen met meer symptomen van slapeloosheid hadden een 51 procent hoger risico op een beroerte

De studie volgde 31.126 mensen met een gemiddelde leeftijd van 61 jaar en bijna tien jaar lang geen beroerte gehad aan het begin van de studie. Gedurende die tijd werden 2.101 beroertes geregistreerd.

Slapeloosheid Symptomen die door deelnemers werden gemeld, waren onder meer moeite met inslapen, doorslapen en vroeg wakker worden. Door deelnemers met en zonder symptomen van een slaapstoornis te vergelijken, vonden de onderzoekers een risicomaat. Verlamming Het aantal symptomen nam toe naarmate het aantal toenam.

Mensen met één tot vier symptomen van slapeloosheid bleken 16 procent meer kans te hebben op een beroerte dan mensen zonder symptomen, terwijl degenen met vijf tot acht symptomen 51 procent meer kans hadden op een beroerte. De link was het sterkst voor deelnemers onder de 50 jaar.

De bevindingen bewijzen niet dat slaapgebrek een beroerte veroorzaakt, maar eerder, zoals de onderzoekers schreven, identificeert de studie “slaapgebreksymptomen als een risicofactor voor een beroerte”, wat betekent dat ze de kans op een beroerte vergroten “en suggereert een groter bewustzijn en beheer van slaap ontbering. Symptomen kunnen een beroerte helpen voorkomen.”

Gezondheidswerkers beschouwen slapeloosheid als een veelvoorkomende slaapstoornis; Er wordt gezegd dat het een derde van de volwassenen wereldwijd treft – Vrouwen vaker dan mannen, en meer ouder dan jonger. Veelvoorkomende oorzaken zijn stress op het werk of thuis, stress, geldproblemen, inactiviteit en het gebruik van middelen zoals cafeïne, tabak en alcohol. Behandeling voor slapeloosheid Het aanpakken van deze oorzaken begint meestal met veranderingen in levensstijl en omvat soms therapie of medicatie.

READ  Voedselopslagmerk Tupperware waarschuwt dat het failliet kan gaan

Dit artikel maakt deel uit van de serie “Big Number” van The Post, die een korte blik werpt op de statistische kant van gezondheidsproblemen. Aanvullende informatie en gerelateerd onderzoek zijn beschikbaar via hyperlinks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *