Megan Rapinoe kondigde haar pensionering aan na het WK, NWSL-seizoen

Megan Rapinoe, de iconische voetbalster die haar spel heeft overstegen om een ​​van de meest expressieve, getalenteerde en dynamische atleten van haar generatie te worden, wil niet wachten tot het einde om te zeggen dat dit seizoen voorbij is.

Ze zei dat ze niet zou spelen op de Women’s World Cup die later deze maand in Australië en Nieuw-Zeeland begint, en stopte aan het einde van het jaar na haar laatste grote toernooi voor de Verenigde Staten. en laatste seizoen voor zijn professionele team. Op echte Robineau-manier houdt ze onmogelijk haar mond over iets dat zo belangrijk voor haar is.

Dus op een persconferentie zaterdag voorafgaand aan de Amerikaanse wedstrijd van zondag tegen Wales in San Jose, Californië, kondigde de 38-jarige Robineau aan dat het tijd was om afscheid te nemen.

“Ik wil iedereen bedanken”, zei ze tegen een kamer vol verslaggevers terwijl het Amerikaanse team zich voorbereidde om naar Nieuw-Zeeland te vliegen voor het WK vrouwenvoetbal. “Ik had me nooit kunnen voorstellen waar deze prachtige game me zou hebben gebracht.” Hij zei dat spelen voor het nationale team “het beste was dat ik ooit heb gedaan”.

Na 17 jaar bij Team USA en zich uitgesproken te hebben voor verschillende kwesties, waaronder LGBTQ-rechten, gelijke beloning, de Black Lives Matter-beweging en kiezersrechten, zal Rapinoe spelen in haar vierde Women’s World Cup en haar laatste seizoen in het nationale vrouwenteam. . voetbal competitie. Hij zei dat hij zich vredig en dankbaar voelt dat hij zijn carrière op zijn eigen voorwaarden en op de top van zijn kunnen kan beëindigen.

READ  De National Weather Service zegt dat de Highlands Ranch-tornado waarschijnlijk een EF-1 is

In een carrière vol hoogtepunten op en naast het veld, heeft Robineau 199 wedstrijden gespeeld voor het nationale team en 63 doelpunten gescoord voor de Verenigde Staten. Hij is drievoudig Olympisch kampioen en won met zijn team goud op de Spelen van Londen in 2012. En toen zijn team het het meest nodig had, bedacht hij koppelingsacties en drukte hij zijn stempel op een creatieve en gevaarlijke aanvaller.

Niets illustreerde zijn vermogen om onder druk beter te presteren dan tweemaal te scoren in de kwartfinale tegen Frankrijk op het WK 2019. Voormalig president Donald J. Haar doelen kwamen dagen nadat Trump haar op Twitter had bekritiseerd vanwege haar standpunt dat Trump niet naar het Witte Huis zou rennen als haar team de race zou winnen.

Trump zei: “Meghan moet eerst winnen voordat ze kan praten! Klaar de klus!”

Rapinoe bleef echter onbewogen. In de vijfde minuut van die wedstrijd tegen Frankrijk scoorde hij een vrije trap en rende naar de hoek van het veld, uitgestrekte armen en overspoeld door applaus van de fans. Sportief paars geverfd haar en vaak van kleur veranderend met het seizoen, scoorde hij opnieuw in de tweede helft om het team met een 2-1 overwinning naar de halve finale te sturen. De Amerikanen wonnen die wereldtitel, hun tweede op rij.

Rapinoe was geweldig op het veld in 2019. Ze won de Ballon d’Or als FIFA Women’s Player of the Year. Haar zes doelpunten op dat WK hielpen haar de Gouden Schoen en de Gouden Bal te winnen.

READ  De bemanning van het ruimtestation verwelkomt de vervanging van de Sojoez tijdens de voorbereidingen voor de lancering van de Crew Dragon in Florida

“Hij is een geweldige speler, hij heeft zoveel gedaan voor dit programma, zo veel voor het voetbal in het algemeen”, zei Alex Morgan, Robineau’s oude teamgenoot. “Ik ben echt opgewonden dat ze een vliegende start gaat maken.”

Hij voegde eraan toe: “Nu moeten we het hele verdomde ding verslaan.”

Rapinoe zei dat zijn lichaam het na al die jaren nog steeds goed doet, maar hij is vooral dankbaar dat hij “een beetje geleende tijd” heeft. Zoals de meeste topsporters die al bijna twee decennia actief zijn, kampt hij met blessures.

Robinho kampt dit seizoen met een enkelblessure en miste in april twee vriendschappelijke interlands tegen Ierland door een kuitblessure. Zelfs als hij minder dan 100 procent is, zal zijn leiderschap cruciaal zijn voor een relatief onervaren Amerikaans team met 14 WK-spelers op het 23-koppige roster. Velen van hen verafgoodden Rabino toen ze opgroeiden, en doen dat nog steeds.

“Het draait allemaal om haar”, zei verdediger Crystal Dunn, die zegt dat Robineau haar hele carrière een inspiratie voor haar is geweest.

“Af en toe zie ik haar en leun ik op haar over willekeurige dingen die niet voetbalgerelateerd zijn”, zei Dunn. “Ik denk dat ze iemand is die je altijd in je hoek wilt hebben.”

Het zijn de willekeurige dingen en de ‘kleine dingen’ waarvan Rapinoe zei dat hij ze zich het meest herinnert en mist. Het gevoel wanneer ze na een kampioenswedstrijd een kleedkamer binnenloopt en merkt dat ze bedekt is met kluisjes in afwachting van een wild champagnefeest, of de opwinding om haar teamgenoten na zwangerschapsverlof weer bij het team te zien komen.

READ  Credit Suisse-aandelen stijgen nadat centrale bank reddingslijn aanbiedt

Of wat dacht je van deelname aan de Olympische Spelen: aangezien hij dit jaar met pensioen gaat, zal hij komende zomer niet deelnemen aan de Spelen van Parijs in 2024. “Er zijn bepaalde dingen in het spel waarvan ik denk dat je er spijt van moet krijgen als je wegloopt”, zei hij.

Nu het nieuws van zijn pensionering achter de rug is en de laatste momenten van zijn carrière naderen, zal Rapinoe proberen al die gevoelens levend te houden. Hij zei dat hij zich kan concentreren op het winnen van het WK zonder afgeleid te worden.

Een ding dat ze leerde, was dat ‘heel, heel vroeg’, zei Rabino, ‘als er een seconde op de klok staat, dat genoeg tijd is.’

Claire Fahy Gerapporteerd vanuit San Jose, Californië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *