Nieuw mega treinstation in Bangkok binnenkort open


mega treinstation
Het Grand Bangsue Station

Door de op handen zijnde opening van het mega treinstation Bang Sue raakt de ‘grote dame’ van het Thaise spoorwegnet haar hoofdrol kwijt. Hua Lamphong (letterlijk de hoofdspreker) is nu nog het centrale station in Bangkok, waar alle Thaise spoorlijnen in uitmonden. Met haar ijzeren, door klinknagels bijeengehouden bogen in zeepgroen uit het Art Deco, werd het in 1916 na zes jaar bouwen in 1916 officieel geopend. Maar met de opening van het mega treinstation Bang Sue in januari 2021 mag het nog slechts een bijrolletje spelen, totdat ook dat historie wordt. De sterspeler in het Thaise spoorwegbedrijf wordt het supermoderne Grand Bang Sue Station dat haar voltooiing nadert.

mega treinstation
verbindingen vanuit Bang Sue

Dit meer noordelijk gelegen nieuwe station wordt de terminus van de drie grote bestaande intercitylijnen naar het noorden, het noordoosten en het zuiden, terwijl de lijn naar Kanchanaburi als vertrekpunt voorlopig het Thonburi station op Bangkoks linkeroever heeft. In de toekomst zullen echter alle bestaande diesellijnen eindigen in het mega treinstation van Bang Sue. Daarbuiten biedt het nieuwe station verbinding met de ondergrondse van Bangkok, de SRT Dark Red line naar het noorden, nu nog eindigend in Rangsit maar straks in Ayutthaya. En de SRT Light Red line naar het zuiden.

Ook heeft het een elektrische Airport Rail link naar Suwannabhummi International Airport, die in de toekomst wordt doorgetrokken naar de U-Tapao luchthaven bij Pattaya en Don Muang Airport. Het wordt tevens de terminus van de hogesnelheidslijn naar Nakhon Ratchasima en verschillende andere momenteel onder constructie of op de tekentafel. Bovendien heeft het nieuwe megastation via een loopbrug een handige verbinding met Mo Chit busstation, dat intercity diensten onderhoudt naar alle grotere steden in het land.

mega treinstation
Een stuk spoorweggeschiedenis op het punt te verdwijnen…

Als straks alles operationeel is zal Hua Lamphong een museum worden, waardoor een stukje levende spoorweggeschiedenis, waaraan vast veel van onze lezers hebben deelgenomen, alleen nog in een vitrine te bewonderen zal zijn.

Ook op Trefpunt Azie: Sporen in het noorden van Thailand


Redactie
Over Redactie 663 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

2 Comments

  1. Het nieuwe treinstation zal ongetwijfeld een verbetering zijn.Ik zelf ben al blij dat Hua Lampong niet word afgebroken en er toch een stukje historie word bewaard.Blijf het jammer vinden dat je veel van die karakteristieke Bangkok plekken steeds vaker ziet verdwijnen.Het zal de vooruitgang zijn.Gelukkig ligt de sloophamer voor het oude Hualampong nog even in de kast.

  2. Een en ander lijkt een verbetering. Ik ga er daarbij vanuit, dat de komst van dit nieuwe treinstation, onder andere als consequentie zal hebben, dat de toiletvoorzieningen aan de eisen van de tijd zullen zijn aangepast. De laatste keer dat ik gebruik moest maken van de voorzieningen in Hua Lamphung, doen denken aan horrorachtige Haloween-gebeurtenissen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*