Meeste ziekenhuizen rekenen buitenlanders en Thai hetzelfde voor corona-onderzoek

 

Ziekenhuizen rekenen buitenlanders meer voor corona-onderzoek

Ten minste twee ziekenhuizen in Bangkok rekenen buitenlanders meer voor corona-onderzoek. Dat meldt Khaosod English na een rondgang langs de ziekenhuizen. Maar de overgrote meerderheid rekent dezelfde vergoedingen bij Thai en buitenlanders. Bij het Ramathibodi -en Paolo Phaholyothin-ziekenhuis betalen buitenlanders ongeveer 40 procent meer.

Maar ongeacht de nationaliteit, de kosten voor het testen van coronavirus in Bangkok kan tot 14.000 bath oplopen. Roongreung Kitpati, adviseur van het ministerie van Volksgezondheid, roept mensen zonder symptomen op om geen controles te ondergaan die ziekenhuizen overbelasten en hun testkits nodig hebben voor diegenen die wel symptomen tonen.

Corona-test bij symptomen

Bumrungrad Internatonal Hospital Bangkok

Veel ziekenhuizen zullen de Corona-test oftewel de Covid-19-test alleen uitvoeren bij symptomen als koorts boven 37,5 ° C, hoest, loopneus, ademhalingsproblemen en als ze een reisgeschiedenis hebben naar een risicoland. Of wanneer ze in contact zijn geweest met iemand die is teruggekeerd uit een risicoland of momenteel het virus heeft. Evenals medisch personeel dat in nauw contact staat met de geïnfecteerde patiënten. Zie onderstaande lijst voor de kosten

Openbare en universitaire ziekenhuizen

Chulalongkorn Memorial Hospital: Tests zijn 3.000 – 6.000 baht, dezelfde prijs voor buitenlanders. Toegang mogelijk.
Ramathibodi-ziekenhuis: Vanwege beperkte testkits wordt er alleen getest aan mensen met Covid-19-symptomen. Tests kosten 5.000 baht voor Thais, 7.000 baht voor buitenlanders.
Siriraj Piyamaharajkarun-ziekenhuis: biedt geen Covid-tests tenzij patiënten al Covid-19-symptomen hebben. Het ziekenhuis zei dat ze de prijs voor een test niet kunnen bepalen, omdat ze alleen door artsen kunnen worden voorgeschreven.
Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute: Tests kosten 8.000 – 14.000 baht, maar kunnen gratis zijn, afhankelijk van het oordeel van de arts.

Particuliere ziekenhuizen

Ramkhamhaeng Hospital: 6.500 baht voor Drive Thru-service waarbij artsen neus en keel afnemen. Medische resultaten binnen acht uur via sms verzonden. Dezelfde prijs voor zowel Thai als buitenlanders.
Vichaiyut-ziekenhuis: 7.500 baht, exclusief voorgeschreven medicijnen. Dezelfde prijs voor Thai en buitenlanders, tests gereserveerd voor degenen met symptomen.
Bangkok Christian Hospital: 8.200 – 10.000 baht. Dezelfde prijs voor Thai en buitenlanders.
St. Louis Hospital: 8.000 baht, maar zal alleen diegenen testen die Covid-19-symptomen vertonen. Dezelfde prijs voor Thai en buitenlanders.

Phyathai 2-ziekenhuis: 6.500 baht, maar er worden extra servicekosten in rekening gebracht. Dezelfde prijs voor Thai en buitenlanders.
Phyathai 3-ziekenhuis: dezelfde prijs als Phyathai 2, maar test alleen op mensen met symptomen of recent gereisd naar risicolanden.
Samitivej Sukhumvit-ziekenhuis: zal niet zeggen hoeveel een test kost. Tests worden voorgeschreven door artsen,  geen inloopcontroles beschikbaar.
Samitivej Hospital Thonburi: 8.000 – 10.000 baht, dezelfde prijs voor buitenlanders.
Bumrungrad International Hospital: 10.500 baht voor mensen zonder Covid-19-symptomen, testresultaten binnen 48 uur beschikbaar. Degenen met symptomen betalen 7.500 – 18.500 baht, maar het ziekenhuis zal geen Covid-19-patiënten opnemen. Ze worden naar andere ziekenhuizen gestuurd.
Paolo Phaholyothin Hospital: 5.000 baht voor Thai, 7.000 baht voor buitenlanders.
PatRangsit Hospital: 8.000 baht voor zowel Thai als buitenlanders.
Ziekenhuis Praram 9: 10.000 baht voor patiënten met symptomen, 8.000 baht voor mensen zonder. Dezelfde prijs voor Thai en buitenlanders.
Mongkutwattana-ziekenhuis: 6000 baht voor zowel Thai als buitenlanders.

Niet beschikbaar Hans Geleijnse, Bloedverdunner, Medicijnjacht, Conversaties

Covid-19-tests niet beschikbaar bij:

BNH ziekenhuis
Samitivej Srinakarin-ziekenhuis
Bangkok Hospital
Siriraj ziekenhuis
Rajavithi ziekenhuis; maar behandelt patiënten die gratis zijn gestuurd via de afdeling ziektebestrijding.

Bert Vos
Over Bert Vos 183 Artikelen
Bert Vos is journalist, tekst-producent en Azië-liefhebber. Hij woont in Amersfoort.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*