China. Broodje meelworm uit eigen keuken!

China, Hong Kong, Meelworm

 

Het insectenmaal komt er helemaal in……

‘Insect Burger’ zegt de verpakking van een nieuwtje in Hong Kong. Uw burger van meelworm? Het kan tegenwoordig. Een bedrijf in Hong Kong levert broedmachines compact genoeg voor huishoudelijk gebruik zodat je je eigen meelwormburger kunt maken in de keuken.

Entomofagie. Het eten van insecten.

‘Wij zijn straks met 9 miljard mensen hier, dus we moeten iets doen aan de manier waarop we ons voeden’ zegt Katharina Unger, de ondernemer van Livin Farms die de machines op de markt brengt. ‘Je voedt de meelworm met keukenafval en geef wat water. Neemt nauwelijks ruimte in en ze smaken geweldig’.

China, Hong Kong, Meelworm

Veilig insecten eten?

In China en Thailand is het eten van insecten al ingeburgerd. ‘Hoog in proteïne, laag in cholesterol’ zegt de uitbater van een restaurant in Hong Kong die gefrituurde sprinkhaan, wandelende tak en zijderupsen op de menukaart heeft staan.

Maar bij de voedselveiligheid worden in Hong Kong vraagtekens gezet. Wettelijke regels zijn er nog niet en daar moet dringend in voorzien worden.

Livin Farms is blij met het nieuwe product. Hoofd van het project, Clayton Wong, vertelt dat hij de meelwormen op twee manieren kan frituren: zoet en pikant. Hij demonstreert de bereiding met peper, met tomaten en met uien in een mascarpone saus. ‘De mogelijkheden zijn eindeloos’.

Bron: Bangkok post 1582722

Foto’s en prenten

Meelworm, larve van de meeltor; wikimedia, 8189775.

Bangkok, gefrituurde sprinkhanen; wikimedia, 1582900.

 

 

 

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 642 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*