McDonald’s sluit tijdelijk Amerikaanse kantoren, bereidt ontslagaankondigingen voor: rapport

McDonald’s heeft medewerkers van het bedrijf gevraagd om tot en met woensdag thuis te werken.

New-Delhi:

McDonald’s, een van ’s werelds grootste fastfoodketens, heeft deze week tijdelijk al zijn kantoren in de Verenigde Staten gesloten, omdat het zich voorbereidt om zijn werknemers te informeren over een nieuwe ronde van ontslagen. Wall Street Journal Vandaag gemeld.

Het bedrijf e-mailde vorige week zijn Amerikaanse werknemers met het verzoek om van maandag tot en met woensdag thuis te gaan werken. McDonald’s nam de beslissing zodat het bijna nieuws kon brengen over de ontslagen, aldus het rapport. Het is nog niet duidelijk hoeveel werknemers er ontslagen zullen worden.

“In de week van 3 april zullen we belangrijke beslissingen aankondigen met betrekking tot rollen en personeelsposities binnen het bedrijf”, schreef McDonald’s naar verluidt in een e-mail.

Medewerkers is gevraagd om alle persoonlijke ontmoetingen die deze week gepland staan ​​af te gelasten.

De fastfoodketen zei in januari dat het het personeelsbestand van het bedrijf zou herzien als onderdeel van een hernieuwde bedrijfsstrategie die zou leiden tot ontslagen in sommige gebieden en uitbreiding in andere.

De ontslagen worden naar verwachting woensdag bekendgemaakt.

Het banenverlies neemt toe terwijl bedrijven de wereldwijde economische vertraging en stijgende inflatie proberen te doorstaan. Verschillende techreuzen, waaronder Google, Amazon en Facebook, hebben onlangs hun activiteiten drastisch ingekrompen.

Indiërs behoren tot de zwaarst getroffenen door massale ontslagen bij Amerikaanse technologiebedrijven. Honderden werknemers die in de VS wonen met tijdelijke visa, zijn werkloos en hebben weinig tijd om nieuwe visa te vinden.

Houders van een H-1B-visum die werkloos worden, kunnen slechts 60 dagen legaal in de VS blijven zonder nieuwe werkgevers te vinden om hen te sponsoren.

READ  Opperrechter Roberts weigert te getuigen voor Senaatspanel: NPR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *