NASA’s Ingenuity Mars-helikopter heeft meer dan 60 dagen sinds het laatste contact naar huis gebeld.
Volgens de China Aerospace Exploration Agency is de Jurong Mars-rover mogelijk door stof verzwolgen
Lees verder
De laatste vlucht van de verstaanbaarheid was op 26 april, toen het girovliegtuig er 139 seconden over deed en 363 meter door de Marshemel vloog.
De rol van de helikopter is om voor de Perseverance rover uit te vliegen en te zoeken naar mogelijke obstakels of interessante objecten. Op vlucht 52 landde de vliegmachine op een heuvel, van waaruit de rover geen uitzicht had.
Doorzettingsvermogen kreeg toen vat en verhoogde de berg, en op 28 juni konden de vindingrijkheid en communicatie worden hersteld.
NASA Onderzoek De toestand van de helikopter – gebaseerd op de weinige gegevens die hij deelde – “geeft aan dat alles in orde is tijdens de eerste vlucht naar een andere wereld.”
Deze stille periode voor de inlichtingendienst stond los van het gruwelijke incident dat het helikoptervliegtuig meer dan zes dagen na vlucht 49 verliet. Bij die gelegenheid was een rotsachtig gebied een verwachte bron van communicatieproblemen, maar de inlichtingendienst “flipte in en uit de nachtelijke overlevingsmodus” en zelfs dagenlang geen “ac” werd beoordeeld als bewijs van “ongemak”. .”
‘De helikopter kwam uiteindelijk weer online en vloog nog drie keer voordat het Marslandschap stilviel na vlucht 52.
Sindsdien is een voorlopig vluchtplan voor de 53e missie ontwikkeld, waarbij NASA “hoopt naar het westen te gaan naar een tussenliggend vliegveld van waaruit het team van plan is nog een vlucht naar het westen te maken naar een nieuwe uitvalsbasis nabij een rots. Interesse in verkennen.”
Kijk naar de lucht – je bent misschien niet alleen
Omdat NASA niet zeker wist of een rotocraft door de extreem dunne atmosfeer van de Rode Planeet kon vliegen, vereiste de eerste missie van Intelligence slechts vijf vluchten.
Japanse onderzoekers hebben hetzelfde probleem benaderd met een ander ontwerp: een robot gemodelleerd naar een kolibrie – een wezen wiens vleugels heen en weer klappen in plaats van op en neer zoals andere vogels.
Een juni op papier NatuurDe tests, geschreven door Japanse universiteitswetenschappers, beschrijven een robot die als een kolibrie vloog op een gesimuleerde hoogte van 9.000 meter.
De auteurs concludeerden dat hun werk “zou kunnen worden uitgebreid tot de zeer dunne atmosfeer van Mars”, waar “zulke fladderende robotrovers en menselijke sondes zouden kunnen helpen bij krijgshaftige verkenningen vanuit de lucht”.
Maar voorlopig heerst intelligentie over de lucht van Mars. ®