Marc Benioff van Salesforce belooft winst op de eerste plaats te zetten tussen activistische facebooks

Mede-oprichter en CEO van Salesforce, Marc Benioff, zei dat het bedrijf snel bezig is met het “herevalueren” van zijn strategie en focus op winstgevendheid, aangezien het onder toenemende druk staat van activistische investeerders.

In een optimistisch gesprek na een beter dan verwacht winstrapport, zei Benioff woensdag tegen analisten: “We hebben op de Hyperspace-knop gedrukt sinds we elkaar een kwartaal geleden voor het laatst spraken. Veranderingen die maanden duren, duren weken. Salesforce-aandelen behielden hun winst na sluitingstijd en stegen donderdag met meer dan 15 procent in premarket-handel.

Salesforce heeft de afgelopen maanden te maken gehad met een aanval van activistische investeerders, met een koersdaling van meer dan 45 procent ten opzichte van de piek van de pandemie van het coronavirus. Veel van die activisten hebben kritiek geuit op het contract en de kosten.

Benioffs voorkeur voor groei boven hoge winsten is ook onder de loep genomen, met zijn overnames van data-analysegroepen Tableau en Slack voor $ 28 miljard op het hoogtepunt van de pandemie.

Benioff zei tijdens het analistengesprek van woensdag dat “winstgevendheid echt onze primaire strategie is”, en beschreef de operationele marges als de “noordster” van het bedrijf. Hij voorspelde dat de aangepaste marges in 2024 27 procent zouden bedragen, eerder dan de oorspronkelijke prognose om dat cijfer in 2026 te halen.

“We hebben nog niet eerder een efficiënte focus op het bedrijf gehad, omdat we 24 jaar hebben gehad van groeien, groeien, groeien…

Het telefoontje kwam nadat het werkpleksoftwarebedrijf in het vierde kwartaal een omzet van 8,4 miljard dollar boekte, tegen de verwachting in van 7,99 miljard dollar en de verwachte gecorrigeerde marges met 22,5 procent overtrof.

READ  Diepzeeschip met 5 mensen naar het wrak van de Titanic als vermist opgegeven, zoekactie gaande

Die beslissingen zetten het bedrijf van Benioff onder druk, aangezien hij strijdt met vijf vrijers: Elliott Management, Starboard Value, ValueAct Capital, Inclusive Capital Partners en Third Point Management.

Vooruitlopend op de resultaten van woensdag, beval Elliott een reeks directeuren aan bij de raad van bestuur van Salesforce, waardoor de druk op het bedrijf toenam.

Het activistische hedgefonds presenteerde zijn kandidaten na “constructieve maar serieuze” gesprekken met het bedrijf, aldus een persoon die bekend is met de zaak. Het is niet bekend hoeveel mensen Elliott van plan is te nomineren of wie dat zullen zijn.

Het hedgefonds, dat een reputatie heeft als een van de meest agressieve activisten op Wall Street, is niet gefocust op een oplossing en heeft gezien dat aanbevelingen “maximale druk” uitoefenen, zei de persoon.

Het in San Francisco gevestigde Salesforce heeft nog andere concessies gedaan: eind januari benoemde het drie nieuwe bestuurders in de raad van bestuur, onder wie Mason Morfit, CEO van investeerder ValueAct, en kondigde aan dat het 10 procent van het personeelsbestand zou schrappen. Ongeveer 8.000 medewerkers.

Het bedrijf maakte woensdag bekend dat het zijn fusie- en overnamegroep gaat ontbinden. Hoewel het zich zal concentreren op winstgevendheid, zei het bedrijf dat het niet streeft naar een jaaromzet van $ 50 miljard in 2026, daarbij verwijzend naar een “onzekere macro- en valutaomgeving”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *