Manny Machado van de Padres beging de eerste overtreding van de pitchklok

Jef BassonESPN5 minuten lezen

Manny Machado beging de eerste overtreding van de pitchclock

Met nog minimaal acht seconden op de pitchclock stond Manny Machado niet opgesteld in het slagperk en kreeg een strikeout.

San Diego Padres-ster Manny Machado beging de eerste overtreding van de pitchklok van een trainingswedstrijd in de lente, kreeg drie slag in de eerste inning omdat hij niet was ingesteld en confronteerde de werper in het slagperk toen de klok 8 seconden bereikte.

Tegenover de linkshandige Robbie Ray uit Seattle op vrijdag in een van de twee wedstrijden die een testrun zouden kunnen zijn van de regelwijziging van de Major League Baseball, bracht Machado zijn linkervoet niet in het slagperk tijdens de klok – die prominent achter de slagman staat . En over de omheining van het outfield — gekwetst. Thuisplaatscheidsrechter Ryan Blakney riep time-out, zijn pols – het signaal voor een klokovertreding – wijzend: “0-1.”

Machado sloeg toen een honkslag, zijn eerste van twee hits op de dag.

“Die tijd kwam snel”, zei Machado na een winderige 2 uur en 29 minuten, net als 2:33 van de andere wedstrijd van vrijdag tussen de Kansas City Royals en Texas Rangers. “Het is absoluut iets waar we aan moeten wennen. Het haalt je routine eruit, aanwezig zijn voor het veld en uitsluiten. De scheids gaf me een kleine waarschuwing – ‘Hé, je hebt 2 seconden’ – maar toen ik daar aangekomen was ik al te laat.”

In de opener van vorig voorjaar tussen de Padres en Mariners waren er nog drie werperswissels, vier treffers minder en een wedstrijd die 59 minuten duurde. Kansas City en Texas stonden tegenover elkaar in de voorjaarsopener van 2022, gebruikten drie werpers minder, boekten een overwinning en speelden nog 44 minuten.

Werpers hebben 15 seconden als de honken leeg zijn en 20 seconden als er lopers op de honken staan. Als de klok afloopt, krijgen ze een automatische bal. MLB’s volledige set nieuwe regels – inclusief een verbod op defensieve omzet, pickoff-bewegingen en een limiet op grote honken – waren vrijdag voor het eerst te zien. Met alle 30 teams die op zaterdag spelen, zullen de testritten van vrijdag hopelijk worden gezien als een nieuwe en verbeterde versie van de competitiewedstrijd.

Machado’s automatische strikeout was een van de twee overtredingen van de dag. Een andere kwam in de vijfde inning toen Texas-linkshandige John King het opnam tegen Vinny Pasquantino, eerste honkman van Kansas City. Bij 1-2 mistimede King de bal en schoof de stand op naar 2-2. Basquantino kreeg uiteindelijk vier wijd.

“Eerlijk gezegd had ik medelijden met de werper omdat je hem kon zien aankomen”, zei Pasquantino. “Dus ik was een beetje aan het wachten. ‘Oké, gaat dit gebeuren?’ Ik was niet klaar omdat het zo was.

Pasquantino bracht de helft van vorig seizoen door in de minor leagues, waar MLB de pitchklok op alle posities testte. De competitie beschouwde de klok als het grootste succes van alle mogelijke veranderingen, aangezien het ongeveer 25 minuten verkortte van de gemiddelde speeltijden in de minor league.

“Het wordt een interessant jaar”, zei Machado. “Het wordt leuk. Wie weet waar het naartoe gaat? Er komt veel strategie bij kijken.”

Strategische elementen gaan verder dan de klok. Basquantino, een linkshandige slagman die vorig seizoen in 93,2% van zijn slagbeurten scoorde – de zevende hoogste in MLB, volgens Statcast – sloeg een honkslag via de rechterkant. Hoewel Basquantino er niet zeker van was dat de bal zou worden bedorven door de verschuiving in de afgelopen seizoenen, zei hij dat de terugkeer van de pull-hit, die linkshandige slagmensen ongetwijfeld hebben gezien, hun aanpak op de plaat zou kunnen veranderen.

Elke wedstrijd zag een gestolen honk – de afstand tussen de honken kromp met 4½ inch, de honken breidden zich uit van 15 inch in het vierkant naar 18 inch in het vierkant – en de scheidsrechters riepen geen fouten. Nadat een werper twee “takeouts” heeft gehad tijdens een plaatoptreden – een pickoff-poging of een step-off – wordt de derde die geen nul is afgewezen.

Maar de klok trok de meeste aandacht van managers, slagmensen en werpers. “Ik zag het een paar keer, maar na de eerste inning zag ik wanneer ik dacht dat ik niet genoeg tijd had – ik had nog 12 seconden”, zei Royals-starter Daniel Lynch.

“Jongens worden een beetje moe van het werken in dit tempo”, zei Padres-manager Bob Melvin. “Of het nu starters of relievers zijn die veel worpen gooien, er zal een uithoudingsfactor zijn.”

“Het kost werpers drie of vier optredens om eraan te wennen”, zei Pasquantino. “En wat slagmannen betreft, ik denk dat het vier of vijf wedstrijden zullen zijn waarin iedereen aan het rollen is. Ik denk dat de sleutel is dat de scheidsrechters daar streng in zijn en dat waren ze vandaag.”

De enige snafu in de wedstrijd Kansas City-Texas? Op één worp zei Josh Stamont, de opvolger van Royals, dat de twee klokken achter de thuisplaat verschillende nummers lieten zien.

“Het is dag 1 van de voorjaarstraining voor de klok”, zei Basquantino.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

READ  Diepzeeschip met 5 mensen naar het wrak van de Titanic als vermist opgegeven, zoekactie gaande

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *