Manhattan DA en House Republikeinen lossen geschil over Trump-onderzoek op

De officier van justitie van Manhattan, Alvin Bragg, stemde er vrijdag mee in om een ​​voormalige officier van justitie van zijn kantoor toe te staan ​​te getuigen tijdens een House GOP-onderzoek naar de zaak van de officier van justitie tegen voormalig president Donald Trump.

Bragg en House Judiciary Chair Jim Jordan, R-Ohio, dienden vrijdag een gezamenlijke motie in die de weg vrijmaakt voor Mark Pomeranz om volgende maand te stemmen.

Woordvoerder van het Kamerpanel A Rapport Er was een stemming gepland voor 12 mei nadat het bureau van Praag zijn beroep had ingetrokken.

Bragg probeerde vorige week elementen van het onderzoek van de House Judiciary Committee te blokkeren. Bragg beweert in zijn rechtszaak dat het door de GOP geleide panel en Jordan proberen zich te bemoeien met zijn afzetting tegen Trump.

Nadat een districtsrechtbank woensdag oordeelde dat Pomerantz moet getuigen voor de Judiciary Committee op grond van een dagvaarding van de groep, ging Bragg in beroep, waardoor de uitspraak van de lagere rechtbank tijdelijk werd geblokkeerd.

Een woordvoerster van het kantoor van de districtsprocureur van Manhattan zei vrijdag dat de poging om de dagvaarding tijdelijk te blokkeren “ons de tijd gaf die we nodig hadden om met de House Judiciary Committee te coördineren over een overeenkomst die de privileges en belangen van de officier van justitie beschermt.”

“We zijn verheugd met deze resolutie, die ervoor zorgt dat alle vragen van onze voormalige werknemer binnen een redelijke, overeengekomen termijn worden gehoord in aanwezigheid van onze algemeen adviseur”, voegde de woordvoerder eraan toe.

READ  Pope heeft de geverifieerde status op Twitter verloren, de Amerikaanse basketballer LeBron James wel

De woordvoerder van Jordan reageerde op NBC News: “Hij zou sowieso een advocaat hebben gekregen. Totale spinzone.”

Het kantoor van Bragg is aangeklaagd wegens zijn rol bij betalingen aan Trump aan het einde van de presidentiële campagne van 2016. Trump pleitte deze maand niet schuldig aan 34 misdrijven van het vervalsen van zakelijke gegevens.

Jordan zei deze maand dat de vorige rol van Pomerantz bij het OM, waar hij een onderzoek leidde naar de financiën van Trump, “in een unieke positie verkeerde om relevante en noodzakelijke informatie te verstrekken” voor het onderzoek van zijn team naar Bragg’s vervolging van Trump. Jordan voerde aan dat Pomerantz eerder informatie over de zaak had gedeeld in een boek en in media-interviews.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *