Manchester City wint Premier League-titel met Arsenal-nederlaag

ESPN20 mei 2023, 14:28 ET2 minuten lezen

De doelpunten van Erling Holland hielpen Manchester City naar hun derde opeenvolgende Premier League-titel te tillen.Tom Fluthers/Manchester City FC via Getty Images

Manchester City werd zaterdag kampioen van de Premier League na de 1-0 nederlaag van Arsenal in Nottingham Forest.

City is nu twee finales verwijderd van de eerste Engelse ploeg sinds Sir Alex Ferguson’s Manchester United in 1999 – de eerste in de FA Cup-finale tegen United op Wembley op 3 juni, gevolgd door de Champions League-finale tegen Inter. Milaan in Istanbul op 10 juni.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga en meer (VS)

Door het resultaat van Arsenal kunnen ze City niet pakken in de race om de Premier League, waardoor de ploeg van Mikel Arteta vier punten achterstand heeft met nog een wedstrijd te spelen.

City treft volgende week zondag Chelsea in het Etihad Stadium.

De club heeft nu in vijf van de laatste zes seizoenen de Premier League gewonnen. De overwinning van dit jaar was de negende titel in de topvlucht in hun geschiedenis en de zevende sinds hun Abu Dhabi-eigenaar City Football Group de club in 2008 overnam.

Clubcaptain Ilkay Gundogan beschreef de laatste titel als “heel bijzonder”.

“De Premier League is ongetwijfeld de meest veeleisende en competitieve competitie ter wereld, en dat zegt alles over wat een prestatie het is”, zei hij.

“Dit team is erg getalenteerd en heel speciaal en het was een enorm voorrecht om dit seizoen aanvoerder te zijn.

“Deze trofee drie keer op rij winnen en vijf keer in zes jaar is ongelooflijk. Die kwaliteit en consistentie ondersteunen de positie van Manchester City en zorgen ervoor dat de club blijft streven naar succes.”

Pep Guardiola’s team begon het seizoen in goede vorm, gesteund door een ongekende score van zomeraanwinst Erling Haaland, maar City moest na 14 wedstrijden genoegen nemen met de tweede plaats toen de Premier League in november de winterstop inging voor het WK in Qatar.

Ondertussen werd City in februari door de Premier League beschuldigd van het overtreden van financiële regels gedurende negen seizoenen. Open sancties zijn mogelijk en kunnen bestaan ​​uit boetes, puntenaftrek of uitsluiting. De stad blijft de beschuldigingen ontkennen.

De Premier League keerde terug op 26 december na het WK en City bewees hun dominantie. Met twee overwinningen tegen Arsenal begon City aan een winning streak van 11 wedstrijden die hen hielp aan een derde landstitel op rij.

Holland scoorde 36 doelpunten in één seizoen in de Premier League en werd gekroond tot FWA-voetballer van het jaar voor heren.

City heeft sinds 2008 twee FA Cup-titels en vijf League Cup-trofeeën gewonnen.

In dit rapport is gebruik gemaakt van informatie van Reuters.

READ  Wit-Russische functionaris: West heeft geen andere keuze dan kernwapens in te zetten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *