Maleisische premier: ‘Joden hebben haakneuzen’

De 93-jarige Maleisische premier Mahathir Mohamad haalde opnieuw het wereldnieuws. In een interview met het BBC-programma ‘Hardtalk’ noemde beschreef hij het joodse volk als ‘speciaal’ en zei dat joden ‘haakneuzen’ hebben. Hij beschuldigde hen ook van het creëren van alle problemen in het Midden-Oosten.

Redactie, Mahathir, Haakneuzen, Antisemitisme
Mahathir in Hard Talk

Mahathir, in mei regeringsleider geworden van het in meerderheid islamitische Maleisië, kwam eerder deze week in het nieuws met een keiharde aanval op Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi. Hij stelde haar verantwoordelijk voor genocide op de Rohingya moslim-minderheid in Myanmar.

Voor de BBC-camera zei Mahathir dat de joden een humanitaire crisis in het Midden-Oosten hebben veroorzaakt. ‘Als je eerlijk wilt zijn, begon het probleem in het Midden-Oosten met de oprichting van Israël. Dat is de waarheid. Maar die kan ik niet zeggen.’ merkte hij op.

Mahathir huldigt de stelling dat het aantal joodse slachtoffers van de nazi-concentratiekampen wordt overdreven. Het zouden er geen zes miljoen maar ‘slechts’ vier miljoen zijn.

Redactie, Mahathir, Haakneuzen, Antisemitisme
antisemitisch geachte karikatuur
afb Ligue Defense Juive

Op de vraag waarom hij in zijn boek ‘Het Maleisische dilemma’ de joden haakneuzen geeft antwoordde hij: ‘Ze hebben jodenneuzen. Veel mensen noemen de Maleisiërs platneuzen. Daar hebben we geen bezwaar tegen en we gaan er zeker geen oorlog om voeren.’

In zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties eind vorige week was zijn kritiek op Israël zakelijker. Hij zei toen dat de wereld de staat Israël beloont voor het schenden van internationale verdragen en het plegen van terroristische acties tegen de Palestijnen.

https://youtu.be/AKET6RZWgXE

Bronnen: persbureaus, Hardtalk (YouTube)

 

Redactie
Over Redactie 577 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

3 Comments

  1. Wat een sukkel. Maar 93 dus niet serieus meer te nemen. Helaas nemen mensen dit soort domme geklets over.

    • Hij is hier één dag ouder dan bij zijn uithaal naar buurvrouw Aung over de Rohingya. Zo snel kan het op die leeftijd gaan met versukkeling.

    • Sinds wanneer is leeftijd een criterium voor het al dan niet serieus nemen van een persoon?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.