Maleisië. Geen communistisch behang


communistisch behang

In Georgetown op het eiland Pinang kwam een restauranthouder op het idee zijn twee restaurants te voorzien van behang met communistische motieven en het portret van Mao Zedong. Nadat ze daar door burgers op geattendeerd was, stelde de politie een onderzoek in. In Maleisië is het verboden om propaganda voor een ‘onwettelijke’ staat te publiceren. Ook verbiedt het strafrecht het publiceren of verspreiden van verklaringen, geruchten of rapporten met de bedoeling onrust te veroorzaken of waarvan mag worden aangenomen dat ze onrust zullen veroorzaken.

Aangezien hij in 14-daagse Covid-19 quarantaine zit, is de 40-jarige eigenaar van de restaurants nog niet opgeroepen voor ondervraging.

Foto’s van het behang vonden hun weg naar de sociale media, wat heftige reacties opriep bij gebruikers. Velen riepen op tot stevige maatregelen tegen de restauranthouder. Sommigen gingen zelfs zover te eisen dat hem de Maleisische nationaliteit zou worden afgenomen. De politie heeft het behang inmiddels verwijderd.

Bron: New Strait Times


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 760 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*