Long Covid wordt bepaald door deze 12 symptomen, vindt nieuwe studie

Een nieuwe studie brengt meer inzicht in de symptomen Lange covidEen reeks postinfectieuze aandoeningen die maanden of jaren kunnen aanhouden nadat een persoon COVID-19 heeft opgelopen.

Gepubliceerd in een medisch tijdschrift gefinancierd door de National Institutes of Health Jama Op donderdag identificeerde de studie 12 veelvoorkomende symptomen die verband houden met Lange covid Met als doel onderzoekers te helpen bij het ontwikkelen van de broodnodige behandelingsopties.

“Deze studie is een belangrijke stap in de richting van het definiëren van de ziekte van Covid op de lange termijn die verder gaat dan elk individueel symptoom”, zei studieauteur Dr. Leora Horwitz, directeur van het Center for Healthcare Innovation and Delivery Science en co-hoofdonderzoeker van de NYU Langone Health Recover Clinical Wetenschap kern. , gezegd Een persbericht. “Deze aanpak – die in de loop van de tijd kan evolueren – zal dienen als basis voor wetenschappelijke ontdekkingen en behandelingsontwerpen.”

Na analyse van gegevens van 9.764 volwassenen, waaronder 8.646 mensen met COVID-19 en 1.118 zonder, identificeerden de onderzoekers 12 symptomen die mensen met een langdurige ziekte van Covid-19 onderscheidden. Symptomen zijn onder meer:

 • Malaise na het sporten (slopende vermoeidheid die verergert na fysieke of mentale activiteit)
 • Vermoeidheid
 • Hersenen mist
 • Duizeligheid
 • Gastro-intestinale symptomen
 • Hartkloppingen
 • Problemen met seksueel verlangen of vermogen
 • Verlies van reuk of smaak
 • Dorst
 • Chronische hoest
 • pijn op de borst
 • Abnormale bewegingen

Een klein aantal patiënten meldde een reeks andere symptomen, en uit de studie bleek dat 37 symptomen vaker voorkwamen bij mensen met een Covid-infectie dan bij degenen zonder infectie na 6 maanden.

Volgens het persbericht zijn meer dan 100 miljoen Amerikanen besmet met SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Lijdend aan langdurige covid-symptomen.

“Amerikanen die leven met chronische Covid-19 willen begrijpen wat er in hun lichaam gebeurt”, zei onderminister van Volksgezondheid dr. Rachel L. Levin zei in de release.

Uit de studie bleek dat langdurige covid – ook bekend als de postacute gevolgen van SARS-CoV-2-infectie, of PASC – vaker voorkwam en ernstiger was bij deelnemers die eerder waren geïnfecteerd. 2021 Omicron-variantwaren Ongevaccineerden degenen die herbesmetting hebben ervaren.

Eerdere studies hebben ook aangetoond dat wiens De eerste aanval met Covid-19 was mild Kan langere covid ontwikkelen.

De auteurs van het onderzoek noemen hun bevindingen een “eerste stap” in het identificeren van gevallen van de aandoening, en ze hopen dat het kan dienen als “een startpunt” voor verder onderzoek.

READ  Dyer Nichols: 5 Memphis-agenten doodgeschoten nadat man na arrestatie in het ziekenhuis was opgenomen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *