Livestream, schema en tv-verslaggeving – deadline

Op 6 mei begint de historische kroning van koning Charles III in het VK om 10.00 uur BST 5.00 uur ET/2.00 uur PT Elk groot Brits en Amerikaans netwerk zal live verslag doen van het evenement, dat je live kunt bekijken in de ingebouwde speler. onderstaand.

Routebeschrijving

Bij de eerste kroning in zeven decennia leiden Charles en koningin-gemalin Camilla een koninklijke processie van Buckingham Palace naar Westminster Abbey. Er zal een dienst zijn om 10:20 uur GMT (2:20 uur PT), gevolgd door een officiële kroning.

Koning Charles III wordt officieel gekroond en zijn vrouw Camilla wordt tijdens de ceremonie koningin Camilla. Koning Charles werd technisch gezien koning toen zijn moeder Elizabeth II in september stierf, maar de kroning – de eerste in Engeland sinds 1953 – maakt het officieel. Camilla is sinds het overlijden van koningin Elizabeth II koningin-gemalin, maar zal vanaf dit weekend bekend staan ​​als koningin Camilla.

Later begroeten de kersverse koning en koningin zes minuten lang de mensen vanaf het balkon van Buckingham Palace terwijl tientallen militaire vliegtuigen voorbij vliegen. Er wordt verwacht dat menigten de straten van het centrum van Londen zullen betreden om een ​​glimp op te vangen van de grootste militaire parade in zeven decennia, terwijl overal in het VK straatfeesten worden georganiseerd. Een kroningsconcert wordt de volgende dag live uitgezonden op de BBC, een officiële feestdag in Engeland.

Wie zal er zijn?

Tom Cruise, Tom Jones en Joan Collins zijn toegevoegd aan de plannen voor de kroning van de koning en zullen vooraf berichten opnemen voor het BBC-extravaganza. Ondertussen het nieuwe Wie is dr Ster Ncuti Gatwa zal delen van een onaangekondigd toneelstuk van Shakespeare spelen en optredens van Amanda Holden, Motsi Mabuse, Rose Ayling-Ellis en Gareth Malone zullen volgen op de Paddington Bear Jubilee Surprise, met een speciaal optreden van Winnie de Poeh.

Berichtgeving in de media: Engeland

BBC

BBC

De BBC heeft twee dagen verslaggeving over de kroning gepland. Op 6 mei zullen de ceremonies van die dag worden uitgezonden op BBC One en BBC News Channel vanaf 7.30 uur GMT (23.30 uur PT) op BBC Two, met een ondertekende versie en berichtgeving die toegankelijk is voor blinden of slechtzienden. Rode knop. Op maat gemaakt commentaar zet de toon voor het vertrek van The King and Queen Consort uit Buckingham Palace, terwijl de menigte zich nestelt in de sfeer in de straten van Londen. De verslaggeving zal worden geleid door Huw Edwards, vaste klant van BBC News, die commentaar zal leveren Nationaal dossier Gastheer Anita Rani en Clare Balding, het nieuwe gezicht van de Engelse tennisverslaggeving. Andere presentatoren zijn Kirsty Young, JJ Chalmers, Sophie Raworth en radiopresentatoren Mishal Hussain, Martha Kearney en James Naughty. Kijkers buiten het VK kunnen kijken op het BBC News Channel of luisteren op de World Service. Een geweldige Kroning: een dag om nooit te vergeten De wrap met hoogtepunten wordt uitgezonden om 19.00 uur GMT (11.00 uur PT).

verstrekt door Paddington Backstage met ster Hugh Bonneville en Clara Amfo en Jordan Banjo, Kroningsconcert De volgende dag (zondag 7 mei) om 20.00 uur GMT (12.00 uur PT) op BBC One gedurende twee uur. Op het concert zullen grote namen te zien zijn, waaronder Take That, Lionel Richie en Katy Perry. In het middelpunt van het programma zal de Royal Shakespeare Company delen van toneelstukken van Shakespeare spelen, inclusief nieuwe Wie is dr Ncuti Gatwa, terwijl het een centraal punt is De natie verlichten De eenheid zal iconische locaties in het VK verlichten met behulp van projecties, lasers, mogelijk drone-displays en verlichting.

ITV

Het zal worden uitgezonden op ITV Koning Charles III: kroning 8.30 uur (tot 1.30 uur) tot 15.00 uur (tot 7 uur) GMT. Julie Edsingham en Prins Harry-interviewer Tom Bradby zullen toezicht houden op de procedure, geproduceerd door ITV, Channel 4 en Channel 5 nieuwsproducent ITN, en Mary Nightingale, Nina Hossain, Charlene White en James Mattes zullen te zien zijn. De kroeg heeft ook speciale programma’s van kroningen en ochtendshows deze morgen, Goedemorgen Groot-Brittannië (GMP) En Lotharingen De hele week voorafgaand aan het evenement. Beide GMP En deze morgenCoronation Specials is beschikbaar via Britbox International in de VS, Australië, Zuid-Afrika en Scandinavië. ITN levert een feed aan CNN in de VS en verschillende Europese gebieden via de European Broadcasting Union.

Kanaal 4

In overeenstemming met zijn status als de anarchistische, op jongeren gerichte omroep van Engeland, heeft Channel 4 een week met alternatieve programmering samengesteld om de kroning te markeren. In de documentaire Andrew – Prins van Troubles, Emily Maitlis interviewde de in ongenade gevallen prins vanwege zijn populariteit Nieuwsavond Shellacking zal in detail spreken over het interview dat de monarchie en de wereld in november 2019 op zijn kop zette. In de tussentijd, The Windsors – Kroningsspecial (Afbeelding) Harry Enfield zal zijn komische rol als King Charles hernemen, wiens hele leven zich heeft opgebouwd tot dit moment en wil dat de eerste kroning van Engeland in 70 jaar een spectaculaire aangelegenheid wordt, met eindelijk zijn koningin-gemalin Camilla (Hayden Quinn), Frankie Boyle’s afscheid van de monarchie Terugkijkend op een 1000 jaar oud instituut, werpt hij licht op de koninklijke familie op een gruizige, oneerbiedige manier. Alle programma’s worden de hele week uitgezonden.

Sky nieuws

Sky News zal ook live verslag doen van de kroning. Gepresenteerd door Absoluut geweldig Met ster Jonah Lumley Alastair Bruce, Kay Burley en Anna Potting zal de nieuwsdienst van Pay-TV ook de hele dag aan bod komen.

Het evenement wordt uitgezonden op GB News in het VK

Berichtgeving in de media: ons

ABC nieuws

Vanaf 05.00 uur ET op ABC, zal de dekking worden gehost door live streaming op ABC News Live. Goedemorgen AmerikaMichael Strahan en Laura Spencer, Deborah Roberts, Ian Bunnell, James Longman, Maggie Rulli, Britt Glennett, Lama Hassan, Robert Jobson, Victoria Murphy en anderen.

CBS-nieuws

CBS zaterdagochtend Co-hosts Michael Miller, Dana Jacobson en Jeff Clore zullen de kroning co-hosten van 5-10 uur ET. Holly Williams, Mark Phillips, Imtiaz Diab, Chris Livesey, Tina Brown en Wesley Kerr spelen ook rollen. CBS Newspath zal verslag doen van de kroning aan zijn meer dan 200 CBS-televisienetwerken in het hele land en omroepen over de hele wereld.

CNN

Anderson Cooper zal de live verslaggeving van het kabelnet leiden vanaf 05.00 uur ET, met analyse en rapportage van Christian Amanpour en Max Foster. Richard Quest en Julia Satterley zullen bijdragen vanuit de studio’s van CNN in Londen, samen met Kate Williams, Emily Nash, Sally Bedell Smith en Trisha Goddard. Correspondenten die langs de kroningsroute waren gestationeerd, waren onder meer Bianca Nobilo, Salma Abdelaziz, Matthew Chance en Anna Stewart. CNN-correspondenten zullen ook standpunten geven uit landen van het Gemenebest, waaronder India, Australië en Kenia. CNN International zal vanaf 13.00 uur de eerste verslaggeving van de kroning uitzenden. ET met Isa Soares, Nada Bashir, Christina MacFarlane en Anna Stewart.

Fox News-kanaal

De dekking begint om 05.00 uur ET, geleid door Martha McCallum, Ainsley Earhart en Piers Morgan. Greg Palcott, Alex Hall Benjamin Hall en Britt Hume zullen bijdragen, met commentaar van gasten Duncan Lancombe en Chris Anderson. Fox News Digital zal live updates op Foxnews.com bevatten met commentaar en inzichten van oude staatsexperts, en Fox News Audio zal dekking bieden op meerdere platforms met zijn Fox News Radio-filialen in het hele land. Jonathan Savage zorgt voor audiocommentaar.

NBC-nieuws

Savannah Guthrie is gastheer om 5 uur ET. Hij zal worden vergezeld door NBC News-correspondenten uit het hele VK, waaronder Keir Simmons, Kelly Copiella, Molly Hunter, Meagan Fitzgerald en bijdragers Wilfred Frost, Daisy McAndrew, Katie Nicholl en Simon Lewis. Today.com en NBCNews.com zullen de hele dag de berichtgeving van het netwerk over NBC News NOW en TODAY live brengen.

Eric Pedersen en Tom Taub heeft bijgedragen aan dit rapport.

READ  Palantir, Novavax, Under Armour en meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *