Live updates over de oorlog in Oekraïne: brug beschadigd door de door Rusland bezette Krim

Ivan Gershkovich, een verslaggever van Wall Street Journal, voor een rechtszitting op donderdag. Hij werd in maart in Rusland gearresteerd.schuld…Evgenia Novozhenina/Reuters

Een rechtbank in Moskou verwierp donderdag een beroep van Wall Street Journal-verslaggever Ivan Kershkovich, die 12 weken geleden gevangen werd gezet op beschuldiging van spionage en werd opgedragen zijn voorlopige hechtenis in Rusland te beëindigen.

Dhr. Amerikaanse journalist die al bijna zes jaar in Rusland is. Gershkovich werd eind maart gearresteerd en beschuldigd van spionage, wat hij ontkent. Vorige maand werd zijn hechtenis verlengd tot 30 augustus. Hoewel Russische aanklagers geen bewijs hebben geleverd, zit hij al 12 weken vast in de zwaarbeveiligde Lefortovo-gevangenis in Moskou, die wordt gerund door opvolgers van de KGB en bekend staat om zijn barre omstandigheden. Extreme eenzaamheid.

De rechtbank verwierp het pleidooi van zijn advocaten. Amerikaanse ambassadeur in Rusland Lynne M. Tracy en dhr. Ook aanwezig waren de ouders van Gershkovich, Ella Millman en Mikhail Gershkovich.

De Amerikaanse regering en The Journal hebben de beschuldigingen heftig ontkend. Dhr. Het Witte Huis zei dat Gershkovich “ten onrechte werd vastgehouden”, wat neerkomt op een politieke gevangene. De aanwijzing verandert de benadering van Washington voor het vasthouden van een Amerikaan in het buitenland, die over het algemeen gelooft dat de gedetineerde willekeurig werd vastgehouden of niet werd geconfronteerd met eerlijke aanklachten of een eerlijk proces.

Het Journaal meldde donderdag dat dhr. gaf een verklaring af waarin hij zijn aanhoudende steun betuigde aan Gershkovich.

“Hoewel de uitkomst werd verwacht, is het een schande dat zijn detentie voortduurt”, zei het. “Ivan zit al meer dan 12 weken ten onrechte vast voor niets anders dan zijn werk als journalist. We blijven aandringen op zijn onmiddellijke vrijlating”, zei hij.

READ  'Verwoestende' tornado in Mississippi doodt 7, zegt ambtenaar

Rusland zei donderdag dat het een verzoek van de VS om diplomatieke toegang tot de correspondent had ontvangen en in overweging nam, meldde het persbureau Interfax. “Er is nog geen besluit, maar het wordt overwogen”, zei vice-minister van Buitenlandse Zaken Sergei A. Het bureau citeerde Ryabkov zoals gezegd. Hoewel Rusland in april een dergelijk bezoek heeft aangeboden, heeft het andere verzoeken daartoe afgewezen.

President Vladimir V. De persvrijheid is onder Poetin sterk afgenomen in Rusland, aangezien hij autoritaire maatregelen heeft genomen tegen journalisten, afwijkende meningen en afwijkende meningen. Dhr. Poetin heeft zich gericht op lokale journalisten, vooral sinds het begin van een grootschalige invasie van Oekraïne vorig jaar, waardoor internationale verslaggevers met een gevoel van vrijheid kunnen werken.

Maar op 29 maart heeft dhr. Toen Gershkovich werd gearresteerd tijdens een verslagreis in de centraal-Russische stad Yekaterinburg, werd hij de eerste westerse journalist die werd beschuldigd van spionage sinds de Koude Oorlog. Als hij wordt veroordeeld, kan hij 20 jaar in een Russische strafkolonie doorbrengen.

In 2020 heeft dhr. Op 13 juni nam het Huis van Afgevaardigden unaniem een ​​resolutie aan waarin de Russische regering werd opgeroepen om Gershkovich en Paul Whelan vrij te laten.

Nobelprijswinnaar voor de vrede 2021 Russische journalist Dmitry A. Dat zei de heer Muratov dinsdag tijdens een mediaconferentie in Bonn, Duitsland. Hij prees het werk van Gershkovich.

“Ik ken hem goed – praktisch iedereen in Moskou kent hem goed”, zei dhr. Moeratov sprak het Deutsche Welle Global Media Forum toe. “Hij houdt van het land waarvoor hij werkt. Hij is een ongelooflijke journalist, hij is op geen enkele manier een spion.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *