LIV-golfers hebben gemengde resultaten behaald na de eerste ronde van de Masters

Mark SchlabachESPN senior schrijver4 minuten lezen

Koepka gelijk voor Masters met back-to-back birdies om ronde 1 te beëindigen

Brooks Koepka maakte birdie-putts leeg op nrs. 17 en 18 om die dag naar 7-onder par te gaan en de co-leider te worden.

Augusta, Ga. — Eerdere Masters-kampioen Patrick Reed heeft alle grappen gehoord over LIV Golf League-leden die deze week niet kunnen strijden om het groene jasje omdat ze niet langer serieus golfen en slechts 54 holes spelen in toernooien.

“De laatste keer dat ik het controleerde, was ik degene die het groene jack droeg”, zei Reid, de Masters-kampioen van 2018.

De 17 LIV Golf League-spelers die donderdag deelnamen aan de eerste ronde van de 87th Masters op de Augusta National Golf Club hadden gemengde resultaten. Viervoudig major-kampioen Brooks Koepka leidde de eerste ronde met een 65-onder par. Regerend Open Championship-winnaar Cameron Smith is 2 onder, terwijl de voormalige Masters-kampioenen Dustin Johnson, Phil Mickelson en Reed 1 onder zijn. .

Sommige voormalige grote kampioenen spelen nu in de LIV Golf League. Bryson DeChambeau was 2 over, Louis Oosthuizen was 4 over en tweevoudig Masters-kampioen Bubba Watson was 5 over.

“Ik speel tegen Augusta National op de Masters, en wat ik ook fotografeer, het is een geweldige dag”, zei Mickelson, die het toernooi van vorig jaar miste. “Probeer te genieten van de dag en niet te veel stress.”

Koepka, die als tweede eindigde op de Masters van 2019 achter Tiger Woods, voegt zich na 18 ronden bij de Noor Viktor Hovland en de Spanjaard Jon Rahm.

“Het was echt goed,” zei Koepka. “Ik wil het afsluiten met twee birdies. Morgen en zondag rijden, dat is het hele doel.”

Nog niet zo lang geleden vroeg de 32-jarige Koepka zich misschien af ​​of hij zou terugkeren naar dit niveau. In maart 2021 gleed Koepka uit en ontwrichtte zijn rechterknie in zijn huis in Florida. Hij zei dat hij de knieschijf had gebroken toen hij probeerde hem terug op zijn plaats te krijgen. Hij scheurde zijn mediale patellofemorale ligament, dat de knieschijf met het dijbeen verbindt, af.

“Mijn been was zijwaarts en naar buiten”, zei Koepka. “Mijn been werd geamputeerd, en toen ik het er weer op kreeg, omdat de knieschijf al gebroken was – ging het er heel goed in. Het ging er heel gemakkelijk in.”

Koepka speelde minder dan een maand na de operatie in de Masters van 2021 en miste de cut. Vorig jaar miste hij ook de weekenden. Hij zei dat chirurgen zeiden dat het 18 maanden zou duren om volledig te herstellen.

Koepka had acht birdies en één bogey in de ronde. Koepka won vorige week het LIV-toernooi in Orlando, Florida.

“Ik denk niet dat ik iets opnieuw heb uitgevonden”, zei Koepka. “Ik ben gezond, dus ik kan gaan zoals ik wil. Als je lichaam je niet toestaat om de dingen te doen die je wilt doen, is dat frustrerend en ontwikkel je opeens veel slechte gewoonten. als je ongezond bent, duurt het even, en dan kom je plotseling uit die slechte gewoonten. Moet wel. Als je losbreekt, is dat best leuk. “

Mickelson, drievoudig winnaar van Augusta National, was voor het laatst een kanshebber op de Masters in 2015 toen hij tweede werd. Hij had zes birdies in de eerste ronde, waaronder een memorabele op de par-5 tweede hole. Nadat hij zijn oprit van 336 meter in de bomen aan de rechterkant had gehaakt, sloeg Mickelson zijn chauffeur terug in het dennenstro. Zijn tweede schot ging links over de fairway en kwam tot stilstand op een karrenpad. Na een drop sloeg Mickelson een flopschot van 76 meter tot 1,5 meter voor een birdie-putt.

Mickelson zei dat twee slechte swings leidden tot een dubbele bogey op de par-4 11e en nog een bogey op de par-3 16e.

“Ik heb vandaag veel goede schoten geslagen en had de kans om een ​​lage ronde te schieten”, zei Mickelson. “Maar het probleem waar ik mee te maken heb, is dit: ik neem twee slagen en het kost me vier schoten op 11 en 16. Ik moet blijven werken om dat te elimineren. Ik sla goed genoeg schoten om maak er wat. Goede cijfers, ik heb plezier, sla de schoten weer en geniet van een goede rit. “

Mickelson sloeg 11 van de 14 fairways en 12 van de 18 greens.

“Je moet een beetje scherper zijn op een of twee swings, want de straf voor één overtreding in grote kampioenschappen is behoorlijk zwaar”, zei Mickelson. “Ik schiet mezelf ook niet in de voet. Ik moet morgen met een goede ronde naar buiten komen.”

READ  Nadat een uitbarsting in Miami het seizoen van de Celtics verkortte, heeft iedereen de schuld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *