Lindsay Lohan, Jake Paul, Lil Yachty slagen met SEC-kosten Crypto – Variety

Lindsay Lohan, Jake Paul, Ne-Yo en rapper Lil Yachty behoren tot de acht opmerkelijke namen die zijn aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission wegens het overtreden van effectenwetten bij het gebruik van cryptocurrencies.

De SEC heeft woensdag bekendgemaakt dat het acht beroemdheden heeft aangeklaagd in verband met haar uitgebreide onderzoek naar crypto-ondernemer Justin Sun en drie van zijn bedrijven: Tron Foundation Limited, BitTorrent Foundation Ltd. en Rainberry Inc.. merknamen Tronix (TRX) en BitTorrent (BTT).

Volgens de SEC werden de acht vetgedrukte namen beschuldigd van “illegaal spreken met TRX en/of PDT zonder bekend te maken dat ze hiervoor een vergoeding hebben ontvangen en het bedrag van hun vergoeding”.

De lijst bevat ook rapper Soulja Boy, zangers Austin Mahone en Akon, en volwassen filmster Kendra Lust. Allen behalve Mahone en Soulja Boy (DeAndre Cortez Way) hebben schikkingen getroffen met de SEC. Dat omvat “terugbetaling, rente en boetes van meer dan $ 400.000 om de kosten te vereffenen”, aldus de SEC.

“Deze zaak toont eens te meer aan met welke hoge risico’s beleggers worden geconfronteerd wanneer crypto-activa worden uitgegeven en verkocht”, zei SEC-voorzitter Gary Gensler. Zoals beweerd, richtten Sun en zijn bedrijven zich niet alleen op Amerikaanse investeerders in hun niet-geregistreerde aanbiedingen en verkopen, waardoor miljoenen aan illegale inkomsten werden verdiend ten koste van investeerders, maar coördineerden ze ook wash-trading op een niet-geregistreerd handelsplatform om de valse schijn van actieve handel te wekken. In TRX. Sun haalde ook investeerders over om TRX en PTD te kopen, waarin hij en zijn promotors van beroemdheden een reclamecampagne organiseerden die verhulde dat beroemdheden werden betaald voor hun tweets.

READ  Hoe een nieuwe "groene" komeet te zien

De SEC-aanklacht, ingediend bij de federale rechtbank voor het zuidelijke district van New York, beweert dat Sun acht beroemdheden heeft opgedragen niet te publiceren op sociale mediaplatforms omdat ze spraken over TRX- en BTT-activa.

Zei de vertegenwoordiger van Logan De acteur is niet op de hoogte van eventuele openbaarmakingsverplichtingen.

“Lindsey werd in maart 2022 gecontacteerd en was niet op de hoogte van de openbaarmakingsvereiste. “Hij stemde ermee in een boete te betalen om het probleem op te lossen”, zei woordvoerster Leslie Sloan.

Sun wordt ervan beschuldigd verschillende stappen te hebben ondernomen om de markt voor die munten te manipuleren door middel van “wash trading” zonder een daadwerkelijke wijziging van de economische eigendom. tussen twee crypto-activahandelsplatformaccounts die hij beheerde. naar verluidt geïnstrueerd om meer wastransacties uit te voeren”. Volgens de SEC verdiende Sun $ 31 miljoen aan verkopen op de secundaire markt van illegale en niet-geregistreerde verkopen van het token.

“Hoewel we neutraal zijn over de technologieën in kwestie, zijn we neutraal als het gaat om de bescherming van investeerders”, zegt Gurbir S., directeur van de afdeling Handhaving van de SEC. zei Grewal. “Zoals de klacht beweert, gebruikten Sun en anderen het oude draaiboek om investeerders te misleiden en schade toe te brengen door eerst effecten aan te bieden zonder te voldoen aan de registratie- en openbaarmakingsvereisten. Tegelijkertijd betaalde Sun beroemdheden met miljoenen volgers op sociale media om te praten over niet-geregistreerde aanbiedingen terwijl ze maakten hun compensatie bekend. Het adviseerde specifiek om dat niet te doen. Ongeacht de labels die door Sun et al. werden gebruikt, dit is het gedrag dat de federale effectenwetten moesten beschermen.’

READ  EXCLUSIEF: Adani uit India zegt dat de verkoop van aandelen van $ 2,5 miljard op schema ligt ondanks de opschudding van de bankiers

(Afgebeeld: Lindsay Lohan, Jake Paul en Lil Yachty)

VIP+ Analyse: inzicht in de Celeb Craze van Cryptocurrency

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *