Licht! Camera! Covid! Thais ministerie loert naar de filmindustrie

De Thaise autoriteiten hebben de afgelopen maanden verschillende suggesties gedaan om het internationaal toerisme weer op gang te brengen. Tot dusver met weinig succes. Zo was er onlangs het voorstel om een vakantie met COVID-19 vaccinatie te combineren. Nu lijken de ambtenaren van het ministerie van toerisme hun hoop te hebben gevestigd op Hollywood, Bollywood en de filmindustrie in het algemeen om het verlies aan inkomsten door het wegblijven van internationale toeristen te compenseren.

Het Ministerie van Toerisme en Sport streeft er namelijk naar om ongeveer 3 miljard baht te laten investeren door de international filmindustrie en richt zich daarvoor op filmprojecten met een besteding van meer dan 100 miljoen baht. 

De bioscoop hit Fast and Furious 9 werd onder andere in Phuket in Krabi gedraaid.

De inkomsten uit het buitenlandse toerisme daalden in 2020 drastisch, er was een verlies van 83% vergeleken met het jaar ervoor. In topjaar 2019 kwamen er 40 miljoen buitenlandse toeristen naar Thailand, in 2020 waren het dat er nog maar 6.7 miljoen. Veruit de meesten in de eerste drie maanden van het jaar.

Anant Wongbenjarat, de algemeen directeur van het Ministerie van Toerisme, zegt dat Thailand vorig jaar 176 internationale filmproducties in het land heeft verwelkomd, goed voor 1,73 miljard baht. Maar dit indrukwekkende aantal is een scherpe daling in vergelijking met 2019, toen 740 buitenlandse filmploegen 4,86 ​​miljard baht genereerden voor de lokale economie.

Dankzij COVID-19 verlaten strand in Pattaya.

Laten we eerlijk zijn, de uitgestrekte lege stranden en rustige straten in Phuket, Chiang Mai en andere toeristische trekpleisters zijn voor internationale filmploegen een uitgelezen kans om naar Thailand te komen en hier hun blockbusters te draaien.

Sinds het Centre for COVID-19 Situation Administration’s (CCSA) in augustus vorig jaar de beslissing nam om buitenlandse filmploegen weer toe te laten tot Thailand zijn er 57 productie maatschappijen naar Thailand gekomen om hier te filmen. Dit leverde tot nu toe  ongeveer 1.3 miljard baht aan inkomsten op. Nog eens 9 andere producties met een gezamenlijk budget van 850 miljoen baht hebben aangeven in de komende maanden naar Thailand te willen komen. Dit betekent ook werk voor mensen in Thailand; de film projecten leveren 800 lokale banen op.

Thaise filmploeg aan het werk.

Er is echter één addertje onder het gras, ook de acteurs, regisseurs, cameramensen en andere crewleden ontkomen niet aan de verplichte quarantaine, ook zij moeten 14 dagen in afzondering alvorens ze aan het werk kunnen.

Bron: o.a. Phuket News

Ook op Trefpunt Azië: Vaccinatie en vakantie in een speciaal pakket 

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*