Lichaam geborgen uit wrak op snelweg I-95 in Philadelphia

PHILADELPHIA, 12 juni (Reuters) – Menselijke resten zijn maandag geborgen van een gevallen viaduct op de Interstate 95 in Philadelphia, toen bemanningen betonpuin verwijderden van de plaats van een vurige instorting van een snelweg in het weekend die een stuk van een van de drukste transportcorridors afsloot. Amerikaanse oostkust.

De Sectie van I-95 Een tankwagen met benzine vloog zondag in brand, waardoor een betonnen stoeprand instortte en in beide richtingen tot stilstand kwam. Ambtenaren hebben niet precies gezegd hoe de brandstof is ontstoken.

Terwijl opgravingsploegen maandag aan het werk waren om het puin van de locatie te verwijderen, werd een lichaam uit het puin geborgen en overgedragen aan de Philadelphia County Medical Examiner voor identificatie, zei de staatspolitie in een verklaring.

De vrachtwagenchauffeur, Nathaniel Moody, werd niet onmiddellijk na de crash gevonden, meldde de lokale ABC-partner WPVI-TV.

Tijdens het woon-werkverkeer in de ochtend meldden lokale verkeersverslaggevers bumper aan bumper verkeer in de buurt van de instorting en op alternatieve routes, maar weinig automobilisten leken acht te slaan op waarschuwingen om het openbaar vervoer te gebruiken of thuis te blijven.

“Het wordt in de loop van de tijd erger”, zei KYW News Radio Traffic Correspondent Justin Traffic om 8 uur EST (1200 GMT).

Hij merkte op dat maandagen typisch een dag met weinig verkeer zijn. “Morgen zal inderdaad de echte test zijn.”

READ  Carvana-aandelen schieten omhoog naar deal van $ 1,2 miljard om schulden te verminderen Een belangrijke winstmaatstaf stijgt

Arbeiders en rechercheurs brachten de ochtend en middag door met het inspecteren van de schade ter plaatse, toen een graafmachine het wrak binnendrong en enorme brokken beton verplaatste waar een deel van de snelweg had gelegen.

Ambtenaren zeiden dat het maanden zal duren om het gedeelte van de I-95, een belangrijke noord-zuid snelweg aan de oostkust die van Miami naar de Canadese grens in Maine loopt, weer op te bouwen.

De Amerikaanse minister van Transport, Pete Buttigieg, zei dat de federale regering samenwerkt met de staat Pennsylvania om de snelweg te repareren.

“Het wordt een grote verstoring in die regio”, zei Buttigieg. Hij specificeerde geen precies tijdschema voor de reparatie, maar zei “absoluut geen dagen. We hebben het niet over een paar weken.”

Het hoofd van de Federal Highway Administration is van plan om de locatie te bezoeken, zei woordvoerster Karine Jean-Pierre van het Witte Huis. De Amerikaanse National Transportation Safety Board (NTSB) stelt een onderzoek in.

De gouverneur van Pennsylvania, Josh Shapiro, heeft maandag een rampenverklaring afgegeven, waarmee federale fondsen zijn vrijgemaakt voor de wederopbouw van een stuk snelweg dat dagelijks door 160.000 voertuigen wordt gebruikt.

Hij drong er bij de bewoners op aan alternatieven te zoeken, forensentreinen te nemen of thuis te werken.

Bezorgbedrijven UPS (UPS.N) en FedEx (FTX.N) zeiden dat ze de wijzigingen aan het doorvoeren waren.

Buttigieg zei dat het departement van plan is noodhulpfondsen te gebruiken voor wederopbouw, maar heeft het bedrag niet gespecificeerd.

Het afgesloten gedeelte van de I-95 is een belangrijke route voor het leveren van goederen, zei hij. “Het gaat niet alleen om de reizen, het gaat ook om de toeleveringsketen.”

READ  Marshelikopter belt naar huis na 63 dagen stilte • Log

Andy Herman, een voormalig president van de American Society of Civil Engineers, zei dat de bruggen niet zijn ontworpen om de hitte van een tankwagenbrand te weerstaan, die meer dan 2.000 Fahrenheit (1.090 graden Celsius) kan bedragen, en dergelijke incidenten zijn niet ongewoon.

Herman zei dat de ineenstorting van zondag tot een debat zal leiden over veranderende vereisten voor brugontwerp, maar het is moeilijk in te zien hoe de VS de vele viaducten van het land kunnen verbeteren.

“Dat betekent dat ze de basisveiligheid van de bruggen willen behouden terwijl ze verslechteren”, zei hij.

Reuters-grafiek

Rapportage door Jared Renshaw in Philadelphia, David Shepherdson in Washington, Brad Brooks in Lubbock, Texas, en Andrea Shalal in Washington; Bewerking: Jonathan Otis, Lisa Schumacher en Mark Heinrich

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *