Lezersverhaal. Nog altijd spijt van niet nagekomen belofte in Indonesië


Ik heb er nog steeds spijt van. In 1984 reisden ik samen met mijn toenmalige vriendin, haar zuster en haar man naar Indonesië met als hoofddoel een bezoek aan Ambon en omringende eilanden. We gingen naar een van de eilanden, te bereiken met een boot die waarschijnlijk beladen was met minimaal drie keer het toegestane aantal passagiers.

Varend langs Bounty-achtige eilanden kwamen we aan op het eiland, waar wij enige dagen zouden verblijven . Tot mijn spijt realiseer ik me dat ik de naam van het eiland inmiddels vergeten ben. We werden er opgewacht en begeleid naar de locatie waar wij gedurende ons verblijf aldaar zouden overnachten.

Dat bleek zeer eenvoudige accommodatie te zijn, eigendom van twee dames, die in vroeger jaren als leraressen de kost hadden verdiend. Beide dames spraken beter Nederlands dan het gros van de Nederlandse bevolking, inclusief mijzelf. Zij waren zeer gastvrij en blij met het bezoek van mensen afkomstig uit Nederland.

Gedurende de dagen dat wij bij hen verbleven, kregen wij steeds meer het idee, dat wij op enigerlei wijze uiting moesten geven aan onze dankbaarheid voor de genoten gastvrijheid. Desgevraagd bleek, dat we de dames geen groter plezier konden doen dan door hen een pakket met Margrieten en Libelles toe te sturen. Als het kon met enige regelmaat. We namen ons voor daar zorg voor te dragen.

De praktijk bleek ook in dit geval weerbarstiger dan de theorie. Tot onze spijt moet ik bekennen, dat dit voornemen nimmer werd uitgevoerd. Hiervoor zouden allerlei verzachtende omstandigheden aangevoerd kunnen worden. Met als slotargument, dat we hun adres op een gegeven moment kwijtraakten. Maar diep in ons hart hebben we nog steeds spijt van het niet realiseren van de gedane belofte.

Het bovenstaande reisverhaal werd ingestuurd door Jan van Daalen.
Heeft u ook een mooi reiservaring? Aarzel niet en stuur in naar post@trefpuntazie.com en maak anderen er ook deelgenoot van.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 791 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*