Lezersverhaal uit de Filipijnen: De rijstterrassen van Banaue en Batad


Na 35 jaar Filipijnen vond ik het wel eens tijd om de befaamde rijstterrassen, en de Pinatubo vulkaan te bezoeken. Flinke hikes, vooral de rijstterrassen was de zwaarste hike die ik gedaan heb. Onvoorstelbare mooie natuur, en als je dan weet dat men dat met de hand heeft aangelegd dan sta je werkelijk versteld van hoe dat mogelijk was. In Banaue en Batad zal je de mooiste rijstterrassen vinden, en onderweg kan je even uitrusten in een plaatselijk eethuisje en verder genieten van het indrukwekkende uitzicht.

De busreis van 9 uur van Manila naar Banaue weerhoudt veel mensen om te gaan, en nu weet ik waarom. Oncomfortabele bussen, en na een uur dacht ik “waar ben je aan begonnen” maar eens na aankomst vergeet je de busreis al snel. Ter plaatse had ik een gids, en die heeft me de mooiste plekjes van de streek laten zien. Vier dagen ben ik op die plek geweest en er zijn tal van mogelijkheden voor overnachtingen tegen een zeer redelijke prijs. Een reis om nooit meer te vergeten.

 

Het bovenstaande reisverhaal en foto’s werden ingestuurd door Richard Tolenaars.
Heeft u ook een mooi reiservaring? Aarzel niet en stuur in naar post@trefpuntazie.com en maak anderen er ook deelgenoot van.


Redactie
Over Redactie 663 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*