Laos. Coronavirus geen probleem voor International Vientiane Jazz Festival 2020

In Aziatische landen werden onder dreiging van het coronavirus, nu officieel benoemd als COVID-19, tientallen evenementen afgelast. Het International Vientiane Jazz Festival 2020 dat plaatsvindt in de Laotiaanse hoofdstad op 8 en 9 mei, vormt daarop een uitzondering.

Bij het plaatsen van dit bericht waren volgens een opgave van de Wereld Gezondheid Organisatie er daar nog geen gevallen van besmetting geconstateerd. Daarmee is Laos een van de weinige landen in de regio dat daaraan wist te ontsnappen.

Vientiane was enkele jaren geleden in de jazzscene een volkomen onbekende. In 2016 vond er voor het eerst het International Vientiane Jazz Festival plaats, dat slechts een 250 bezoekers trok. Het was oorspronkelijk bedoeld om de UNESCO International Jazz Day te vieren in de laatste week van april.

Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra

Vorig jaar trok het jazzfestival ruim 3000 bezoekers en is daarmee uitgegroeid tot een volwaardig internationaal evenement met enkele klinkende namen uit de artiestenwereld.

Het jazzfestival wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met de gerenommeerde Internationale touroperator Asian Trails, die het publiek enkele post event toers aanbiedt onder andere naar Luang Prabang.

Voor dit jaar staan op het programma Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra (Verenigd Koninkrijk), James Carter Trio (VS), Theorem of Joy (Frankrijk) en verschillende bands uit de regio  zoals Siamese Katz (Thailand) en Instigator Afrobeat Orchestra (Singapore).

Tijdens het evenement krijgt de slaperige Laotiaanse hoofdstad waar normaliter ‘nicht viel los’ is, plotseling een heel andere allure.

Redactie
Over Redactie 593 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*