Laatste nieuws over Silicon Valley Bank Collapse: live updates

09:43 uur ET, 13 maart 2023

Biden beschrijft maatregelen om het banksysteem veilig te houden, zodat belastingbetalers geen verliezen lijden

Van CNN-gast Sankal

De Amerikaanse president Joe Biden spreekt vandaag in de Roosevelt Room van het Witte Huis in Washington over het Amerikaanse banksysteem.

(Saul Loeb/AFP/Getty Images)

President Joe Biden sprak de natie maandag toe om de Amerikanen gerust te stellen dat het banksysteem veilig is na de ineenstorting van Silicon Valley Bank en Signature Bank. In zijn toespraak benadrukte hij de onmiddellijke actie die zijn administratie heeft ondernomen.

Deposito’s van klanten worden beschermd door: Klanten “krijgen vanaf vandaag hun geld, inclusief kleine bedrijven in het hele land die moeten bankieren en betalen, rekeningen moeten betalen en open moeten blijven”, zei Biden. Belastingbetalers.

“In plaats daarvan zal het geld komen van de vergoedingen die banken betalen aan het depositoverzekeringsfonds”, legde hij uit.

Het management van deze banken wordt opgeheven: “Als de bank wordt overgenomen door de FDIC, zouden de mensen die de bank runnen daar niet meer moeten werken”, zei Biden.

Beleggers in banken zijn niet beschermd: “Ze namen bewust risico’s, en als de risico’s niet lonen, verliezen investeerders hun geld. Zo werkt het kapitalisme”, voegde Biden eraan toe.

Een volledig verslag opnemen van wat er is gebeurd: Biden benadrukte het belang om de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen. “Niemand in mijn administratie staat boven de wet.

Dit verkleint de kans op herhaling: Biden zei dat de regels er zijn om een ​​herhaling van 2008 te voorkomen, daarbij verwijzend naar vereisten zoals de Dodd-Frank Act tijdens de regering-Obama.

“Ik dring er bij het Congres en de banktoezichthouders op aan om de regels voor banken aan te scherpen, zodat dit soort bankfaillissementen niet meer voorkomen”, zei hij. “Om Amerikaanse banen en kleine bedrijven te beschermen.”

Hij verzekerde dat het banksysteem veilig is en voegde eraan toe dat de administratie dit niet zal stoppen.

READ  Tornado zegt 6 stormgerelateerde sterfgevallen als gevolg van zwaar weer in Alabama

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *