Kunst: Op zoek naar schoonheid in Azië: Yung-Yeon Min


 

“Zalig zij die over veel fantasie beschikken”. Het zou zo uit de bergrede kunnen komen maar ik heb een vermoeden dat dit niet zo is. Fantasie is een van de zovele talenten waarover mensen kunnen beschikken. Het kruidt je leven zoals zout in de soep en vanille in de pap. Kunst die even de weg van de zichtbare realiteit verlaat en met penseelstreken doordrenkt van fantasie een droomwereld schept… ach het kan mij wel bekoren. Op een dag ontdek je Yung-Yeon Min.

De in Parijs wonende kunstenares Jung-Yeon Min schildert fantastische, dromerige landschappen die zowel mooi als intrigerend grotesk zijn. De Koreaanse (geboren in 1979) speelt met vorm, ruimte, perspectief en verhoudingen.
Ze gebruikt acryl op canvas om surrealistische scènes te creëren. Een wereld met verwrongen uitgestrekte stukken land, torenhoog organisch leven en vlezige aanhangsels die elkaar als wijnstokken of tentakels kruisen.

Pop Surealisme

“Ik ben van mening dat we tegenwoordig in een constante wisseling leven tussen het echte en het virtuele”, zegt ze. “Voor mij is het een soort modern surrealisme, dus als mijn werken eruitzien als ‘traditioneel’ surrealisme, is het idee erachter op de een of andere manier anders.”

De bizarre werelden van Min doen inderdaad denken aan de desolate, vervormde landschappen die aanwezig zijn in werken als Salvador Dali’s The Persistence of Memory and Metamorphosis of Narcissus.

Wat betreft de kleine (Alice in Wonderland-achtige) figuren die vaak in haar schilderijen opduiken, hierover zegt Min: “Die persoon op mijn schilderijen ben ik vaak zelf. Ik ben trouwens ook de enige die weet in welke wereld ik me er bevind.

Zie voor biografische gegevens deze link:
https://mymodernmet.com/jung-yeon-min-paintings/

… en leer nog meer van haar ontdekken via deze link:
https://youtu.be/w5Gwafyuoy8


Roger Stassen
Over Roger Stassen 137 Artikelen
Roger Stassen werd in 1954 geboren te Genk, Belgisch Limburg. Als kind al een fantasierijke dromer en boekenwurm. Na een bijzonder gevarieerd beroepsleven als o.a. verpleger, sjouwer bij een verhuisfirma, matroos op de binnenvaart, fabrieksarbeider, stratenmaker, jeugdauteur en archiefbediende nu met pensioen, eindelijk! Want de heerlijke mogelijkheid hebbend voor langere periodes in Thailand te verblijven, het vaderland van zijn echtgenote Siriwan. Sinds 1993 met deze Noord-Thaise uit Chiang Kham gehuwd, lief, leed en de bankrekening delend. Heeft bij regelmaat onbedwingbare schrijfkriebels, is hondsdol (dol op honden), fotografeert bijzonder graag en interesseert zich voor tropische flora. Thailand is een gigantisch vat vol verhalen die enkel nog geschreven moeten worden. Wat al wel geschreven is kan ook worden gelezen op https://mijnazieblog.wordpress.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*