Over Kuitenbijter en Pussycat


De mensheid is sinds jaar en dag opgedeeld in twee categorien: hondenliefhebbers en kattenafficionado’s. Ik behoor tot de laatste groep. Niet dat ik een hekel heb aan honden, maar honden zijn te conformistisch naar mijn smaak. En ik vind de vermeende intelligentie van ‘man’s best friend’ ook zwaar overdreven. Keer op keer een weggegooide stok ophalen en weer terug naar je baasje brengen, dat doet een slimme hond hooguit twee keer en denkt dan, ‘ja ouwe, zo is het mooi geweest, ga die stok nu zelf maar halen”.

De afgelopen dagen is mijn matige enthousiasme voor de trouwe viervoeter alleen nog maar verder afgenomen door een hond (ras: uit de kluiten gewassen leverworst op poten) die driftig aan territoriumbescherming doet door iedereen die zijn gestreken overhemden komt afhalen naar de kuiten te happen.

De eigenaresse van de was/strijkonderneming in het flatgebouw waar ik woon, heeft zich over het aandoenlijke mormel ontfermd en als beloning jaagt het beest al haar klanten de stuipen op het lijf door ongecoördineerd te bijten naar benen. Alvorens ik mijn versgestreken overhemden ga ophalen, kijk ik eerst een stukje van een Rambo film om moed te verzamelen.

Hond of kat, moeilijke keuze voor velen maar niet voor Cor Verhoef

Nee, doe mij maar het nobele dier dat duizenden jaren geleden door de Egyptenaren aanbeden werd (en nu dus door mij); de kat.

Jaren geleden bewoonden mijn vrouw en ik een kast van een huis in Thonburi en in onze tuin zagen we steeds vaker dezelfde kat verschijnen. Toen ik aardappelsalade met tonijn ging maken, speciaal voor “Pussycat’ was het edele dier helemaal niet meer uit onze tuin weg te slaan en voor we het wisten hadden wij een poes, niet luisterend naar de naam ‘Pussycat’ en ik was blij, Ning, mijn vrouw, was op zijn best onverschillig.

Een aantal maanden later belde Ning mij op mijn werk met een stem die lichte paniek verraadde: “Cor, Pussycat is zojuist thuisgekomen met een vriendje”.

” Een vriendje? Wat doet zijn vader?” kon ik alleen maar stamelen.

Kort daarop liep Pussycat met haar lover boy van huis weg en we hebben ze nooit meer teruggezien. Ik denk dat mijn aardappelsalade ze de neus uitkwam. Ze zullen wel ergens samenwonen…

 

 


Cor Verhoef
Over Cor Verhoef 40 Artikelen
Geboren Rotterdammer Cor Verhoef werkt sinds 2004 als leraar Engels aan de Nairong middelbare school in Bangkok, de metropool waar met zijn echtgenote en docent Ning (‘Priceless woman’) woont. Na zijn opleiding aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam en Omstreken werkte hij in de horeca en als reisagent in Mexico en Guatemala. Via de NBBS belandde hij in najaar 2001 in Thailand. Inmiddels zijn Cor en Ning de trotse ouders van zoon Leon.