Krimbrug: Er is een noodgeval gemeld op de brug die het schiereiland met Rusland verbindtCNN

De Krimbrug, de enige verbinding tussen het geannexeerde schiereiland en Rusland, is over de hele lengte beschadigd, zei het Russische ministerie van Transport maandag.

“Er is schade aan de weg in de overspanning van de Krimbrug”, zei het transportministerie in een telegram.

De overspanningen in een brug zijn de overspanningen tussen de steunpijlers.

Afgelopen oktober werd de brug gedeeltelijk beschadigd door een enorme ontploffing, waarbij delen ervan instortten.

Sergey Aksenov, het door Rusland aangestelde hoofd van de Krim, zei dat er een “noodincident” was gemeld, waardoor het verkeer op de brug, die dient als een belangrijk logistiek knooppunt voor het Moskouse leger in zijn oorlog tegen Oekraïne, tot stilstand is gekomen.

Volgens Gray Zone, een Telegram-kanaal dat de Wagner-huurlingengroep onder leiding van Yevgeny Prigozhin ondersteunt, werden rond 3 uur lokale tijd twee aanvallen uitgevoerd op de brug, waarbij een deel van de brug werd beschadigd.

De explosie werd gehoord tussen 03.04 uur en 03.20 uur lokale tijd, meldde Gray Zone en de populaire Krim-blogger ‘TalipoV Online Z’ op Telegram.

CNN kon de rapporten niet verifiëren.

Video’s die op Telegram zijn geplaatst door Baza, Gray Zone en andere nieuwsuitzendingen op de Krim laten zien dat een deel van de brug is ingestort en dat een voertuig is beschadigd bij het laatste incident.

De gouverneur van de Russische regio Belgorod, Vyacheslav Kladkov, bevestigde dat twee mensen zijn omgekomen en een derde gewond is geraakt bij het incident.

Kladkov zei dat een meisje dat passagier was in de beschadigde auto gewond was geraakt en dat haar ouders waren omgekomen.

Hulpdiensten en wetshandhavingseenheden zijn ter plaatse gestuurd, zei de president van de Krim, Aksenov. Het ministerie van Transport zei dat de inspectie van de brug aan de gang is.

Aksenov drong er bij de bewoners en reizigers van en naar de Krim op aan om een ​​alternatieve route over land te kiezen.

De bijna 20 kilometer lange brug, ook wel bekend als de Kerch-brug, is de langste van Europa en vervoert zowel weg- als treinverkeer.

Op 8 oktober explodeerde een brandstoftanker, waarbij de brug ernstig werd beschadigd en een groot deel van de weg werd verwoest.

Bewakingsbeelden legden een grote explosie vast op de belangrijkste brug naar de met Rusland verbonden Krim

Het is van groot strategisch en symbolisch belang voor Rusland, dat de 19 kilometer lange brug heeft gebouwd voor een bedrag van ongeveer 3,7 miljard dollar nadat Moskou in 2014 illegaal het Krim-schiereiland van Oekraïne had geannexeerd. Koppel het altijd aan Rusland.

Het is een belangrijke verkeersader voor de dagelijkse behoeften van de Krim en voorraden voor het leger, brandstof en voorraden voor de burgerbevolking.

Elena Eleksyan, een door Rusland gesteunde functionaris op het schiereiland, zei dat de Krim goed bevoorraad is met brandstof, voedsel en industriële goederen.

Na het bombardement van 8 oktober repareerde Rusland snel de SPAN. In februari volledig opengesteld voor verkeer.

Eerder deze maand leek de vice-minister van Defensie, Hanna Malier, duidelijker toe te geven dat Oekraïense troepen verantwoordelijk waren voor de aanval in oktober.

Een Oekraïense functionaris zei maandag dat het beschadigen van de brug de Russische logistiek zou verstoren.

“Alle logistieke problemen zijn extra problemen voor de agressors en creëren potentiële voordelen voor de Oekraïense veiligheidstroepen”, zei Andrii Yusov, een vertegenwoordiger van de Oekraïense defensie-inlichtingendienst, tegen de Oekraïense openbare omroep Suspilne.

Yusov Oekraïne heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval niet opgeëist.

“Wat betreft de redenen hiervoor (schade), geven we geen commentaar”, zei hij.

Dit is een zich ontwikkelend verhaal en er komen er nog meer.

READ  Google, Microsoft aandelen vóór de winst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *