Koning Charles III en koningin Camilla gekroond in Londen: NPR

LONDEN – Koning Charles III en Camilla, de gemalin van de koningin, zullen zaterdag worden gekroond in de Westminster Abbey in Londen – een voortzetting van een traditie die meer dan 1000 jaar teruggaat.

Duizenden juichende mensen stonden langs de straten en begonnen hun processie door het centrum van Londen in een gouden koets geleid door zes paarden naar de kroningsdienst in Westminster Abbey.

Ongeveer 200 leden van het Britse leger worden op paarden gemonteerd als onderdeel van de kroningsstoet, ook wel het Household Cavalry Regiment genoemd. Ongeveer 1.000 soldaten, matrozen en Royal Airmen staan ​​langs beide zijden van de nadering van Westminster Abbey.

Charles en Camilla stapten uit hun rijtuig van drie ton bij de Great West Door in Westminster Abbey, geflankeerd door kerkfunctionarissen en gevolgd door supporters in rode uniformen.

Terwijl de klokken buiten luidden, vulden trompetten en gezang het interieur van de abdij, en markeerden de processie van Charles en Camilla door het schip en langs een groot koor aan het begin van de formele ceremonie.

In zijn eerste toespraak van de ceremonie zei Charles dat hij was gekomen “om te dienen, niet om gediend te worden” en om het voorbeeld van de “koning der koningen” te volgen.

Nadat hij audiëntie had gekregen en herhaaldelijk tot koning was uitgeroepen, deed Charles een reeks beloften met betrekking tot zijn verantwoordelijkheden in deze nieuwe rol.

Duizenden mensen stonden langs de route van de processie, velen met Britse vlaggen, terwijl Charles juichte en zong voordat hij in een lichte ochtendregen in een versierde koets werd weggereden.

READ  Fed-functionaris: 'We moeten voorzichtig zijn' met renteverhogingen na bankfaillissementen

In Westminster Abbey arriveerden hoogwaardigheidsbekleders, beroemdheden en leiders van de verschillende Britse politieke partijen voorafgaand aan de ceremonie. De congregatie omvat zangers als Lionel Richie en Katy Perry, die zullen zingen tijdens een concert dat dit weekend wordt georganiseerd om de kroning te vieren.

De Britse premier Rishi Sunak zal deelnemen aan de procedure, samen met Olena Zelenska, de premier van Oekraïne en echtgenote van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, en verschillende van zijn hoge ministers zijn gearriveerd voor de ceremonie. De voormalige Britse leiders Liz Truss, Boris Johnson, David Cameron, Gordon Brown en Tony Blair sloten zich ook aan bij de duizenden die de abdij bezochten. Ook de Amerikaanse First Lady Jill Biden was onder de gasten.

Anti-monarchie demonstranten werden gearresteerd door de politie

Aan de rand van Trafalgar Square werden verschillende demonstranten tegen de monarchie van een campagnegroep genaamd The Republic gearresteerd toen ze bedrukte borden begonnen uit te laden. De Londense Metropolitan Police heeft aangekondigd dat er momenteel een “aanzienlijke operatie” gaande is in het stadscentrum.

Tienduizenden hadden zich verzameld uren voordat de processie naar verwachting zou beginnen. Er werden ook demonstranten tegen de monarchie verwacht.

Op beelden die op sociale media werden geplaatst, was te zien dat de CEO van de groep, Graham Smith, door de politie werd gearresteerd samen met vijf demonstranten die T-shirts droegen met de tekst “Not my king”.

De Republiek bekritiseerde de reactie waar ze om vroegen
Hij zei dat het protest vreedzaam was en dat de politie de reden niet zou prijsgeven
Arrestaties.

READ  iSpace: Japanse maanlander mogelijk gecrasht

Meer dan 11.000 agenten werden zaterdag ingezet in de hoofdstad en de hoofdcommissaris van het leger, Sir Mark Rowley, had eerder deze week gewaarschuwd dat er “zeer lage tolerantie voor wangedrag” zou zijn in de straten in de buurt van het festival.

Lauren Frayer en Don Clyde van NPR hebben bijgedragen aan dit bericht.

NPR zal dit bericht tijdens de festiviteiten updaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *