Komisch drama Romance Doll opent 15e editie CAMERA JAPAN Festival

Ook dit jaar kent CAMERA JAPAN Festival weer een divers programma, bestaande uit 35+ films, variërend van de beste en nieuwste Japanse arthouse, animatie, documentaires, korte films en experimentele cinema.

De vijftiende editie van het festival wordt in LantarenVenster op 24 september geopend met de Nederlandse première van Romance Doll, geregisseerd door TANADA Yuki. De jaarlijkse kick-off in WORM (23 september) bestaat deze keer uit het experimentele The Day of Destruction.
Van 1 t/m 4 oktober verhuist het festival met een aangepast programma naar het Amsterdamse LAB111.

Redactie, Camera Japan, Romance doll

Met vijf internationale en acht Europese premières kent het festival een bijzonder exclusief programma. Zo zijn o.a. 108: Revenge and Adventure of Goro Kaiba, Fancy, Haruka’s Pottery, Mother en The Other Home voor het eerst buiten Japan te zien.

Uiteraard worden er ook dit jaar verschillende Japanse animatiefilms vertoond. Naast een handvol geanimeerde shorts vertoont het festival ook het prijswinnende ON-GAKU: Our Sound, het speelse Happy-Go-Lucky-Days en het fascinerende Seven Days War.

Redactie, Camera Japan, On gaku

Lezingen, workshops en exposities

Naast film focust CAMERA JAPAN zich tevens op andere Japanse (beeldende) kunsten, cultuur en eten. Zo kunnen bezoekers in Rotterdam hun creativiteit de vrije loop laten gaan met workshops over o.a. fermentatie, miso en onigiri en kaligrafie. Daarnaast kan men genieten van in totaal drie foto- en illustratie-exposities.

Ten slotte kent het festival dit jaar twee interessante lezingen. In Rotterdam spreekt prof. dr. Ivo Smits (Universiteit Leiden) over MISHIMA Yukio, 50 jaar na diens overlijden. In Amsterdam houdt vertaler en Japan expert Luk van Haute een lezing over nationalisme in Japanse films.

Redactie, Camera Japan, Mishima

Coronamaatregelen

CAMERA JAPAN Festival en haar partners houden het nieuws rondom COVID19 nauwlettend in de gaten en nemen alle richtlijnen van het RIVM in acht om zo een veilig festival mogelijk te maken.

Over CAMERA JAPAN

CAMERA JAPAN Festival is uitgegroeid tot het grootste Japanse filmfestival in de Benelux en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. CAMERA JAPAN Festival kenmerkt zich door een zeer divers programma: naast speelfilms, documentaires en anime wordt er ook aandacht besteed aan de vele aspecten van de Japanse cultuur, waaronder beeldende kunst, muziek, dans en eten.

Redactie, Camera Japan, Camera Japan 2020
Affiche van het festival in 2013.

Organisatie

CAMERA JAPAN Festival wordt op vrijwillige basis georganiseerd door een enthousiast team van vaste medewerkers bijgestaan door veertig vrijwilligers tijdens het festival. Buiten het festival om organiseert CAMERA JAPAN ook vertoningen op locatie en met het On Tour-programma in filmtheaters door het hele land.

CAMERA JAPAN wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Rotterdam Festivals, Nederlands Filmfonds, Isaac Alfred Ailion Foundation en FedEx. Het festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op http://www.rotterdamfestivals.nl .

Kaartverkoop

De kaartverkoop gaat vanaf 2 september van start. Nieuws over CAMERA JAPAN en informatie over het programma, inclusief speeltijden, zijn te vinden op http://www.camerajapan.nl .
Het festival is ook te volgen via: Facebook, Instagram en Twitter.

Rotterdam: 23 sept. WORM, 24 t/m 27 sept. LantarenVenster
Amsterdam: 1 t/m 4 okt. LAB111

 

Terugblik op Trefpunt: editie 2018
Redactie
Over Redactie 589 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*