Kleurenfoto’s brand Warorot markt in Chiang Mai uit 1968 opgedoken

13 februari 1968, een allesverwoestende brand legt de beroemde Warorot markt (Kad Luang) in Chiang Mai volledig in de as. Foto’s van de brand zijn digitaal ingekleurd en ze verschenen onlangs op Facebook. De Warorot markt is een van de bekendste markten in Chiang Mai en wordt al vanaf 1909 op deze lokatie gehouden. Hiervoor was deze plek de begraafplaats van de Lanna koningen, de markt is lokaal ook bekend als Kad Luang, koninklijke markt. Nadat prinses Dara Rasami, een van de echtgenotes van koning Chulalongkorn, de graven van haar voorouders naar de Suan Dok tempel had verplaatst werd het terrein in 1909 ingericht als markt.

Op 13 februari brak er brand uit en aangezien veel van de gebouwen van hout waren greep de brand snel om zich heen en verwoestte grote delen van de markt. De markt werd na de brand herbouwd, en is nog steeds dagelijks op dezelfde locatie te vinden.

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*