Kinderen in hun eigen wereld: Dansend meisje.


Dansend meisje

Het is nog maar half zeven. Het vroege morgenzonnetje is net helder genoeg om de tempel Wat prataht doi Kong Muu, boven op de berg in Mae Hong Son, een beetje te verlichten. Vandaag wordt het Boeddhistisch festival van de elfde maan gevierd, en er heeft zich een grote menigte verzameld in de tempel. De rook van de wierookstokjes die de aanwezige mensen aangestoken hadden is door een licht briesje uit elkaar geblazen, waardoor ik weer een beetje helder kan zien.

En dan duikt ze plots voor mij op, een meisje van een jaar of zeven, gekleed in een mooi rood rokje en bloesje. Ze lijkt wel te zweven over de ruwe stenen van het tempelplein. Ze neuriet zachtjes mee met muziek die alleen zij kan horen en beweegt heel haar lichaam op het langzame ritme.  Ze geeft echt het beste van haar weg met mooie soepele vloeiende bewegingen. Een paar minuten lang zit ze helemaal in haar eigen wereldje opgesloten, alleen met haar muziek .

Een aantal mensen kijkt samen met mij gefascineerd naar haar tot ze als slot haar hoofd op haar handen legt alsof ze haar ogen wil sluiten en gaan slapen.

Een paar flinke donderslagen van afgestoken vuurwerk verbreken de betovering. Ik reageer net op tijd om een foto te maken.


Lode Engelen
Over Lode Engelen 266 Artikelen
Lode Engelen, jaargang 1952. Hield zich in actieve carrière bezig met röntgenapparatuur. Onmiddellijk na zijn vervroegde pensionering in 2013 is hij met levensgezellin Pat, een Thaise antropologe, permanent in Thailand gaan wonen. Lode is amateur-fotograaf, en probeert leven en cultuur van de Thai vast te leggen. Pat is de perfecte partner om hiervoor deuren te openen. Meer werk van Lode op LodeEngelen.be

2 Comments

  1. O, zo mooi in woord en beeld, Lode.
    Toch weer niet vanuit je heup getrokken dit keer…?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.