Kiev onder nieuwe massale Russische drone-aanval, zegt Vitali Klitschko

  • Door Jaroslav Lukiv
  • BBC nieuws

afbeeldingsbron, Militair bestuur van de stad Kiev

afbeelding bijschrift,

Ambtenaren in Kiev zeggen dat verschillende gebouwen zijn geraakt door dronefragmenten

Rusland heeft een nieuwe massale drone-aanval gelanceerd op de Oekraïense hoofdstad Kiev, zeiden lokale functionarissen.

Burgemeester Vitaly Klitschko van Kiev zei dat één persoon is omgekomen toen puin van een drone in de buurt van een benzinestation viel. Een vrouw raakte gewond.

Hij zei dat de luchtverdediging meer dan 20 drones had neergeschoten op weg naar Kiev, maar dat er een “nieuwe golf drones” naderde.

Rusland heeft onlangs de aanvallen op Kiev opgevoerd in een poging de verdediging van de hoofdstad te doorbreken.

Eerder op zondag waren er luchtaanvalwaarschuwingen geactiveerd in 12 regio’s van Oekraïne, van Volyn in het noordwesten tot Dnipropetrovsk in het zuidoosten.

In een bericht op sociale media drong de heer Klitschko er bij de inwoners van Kiev op aan om “in opvangcentra te blijven”, waarbij hij waarschuwde dat de nacht “moeilijk” zou worden.

Hij zei dat ten minste twee hoge gebouwen in verschillende wijken van de hoofdstad in brand vlogen door vallende dronefragmenten.

Hulpdiensten zijn ingezet.

Bij zijn laatste aanvallen heeft Rusland zogenaamde kamikaze-drones en een verscheidenheid aan kruis- en ballistische raketten gebruikt.

De aanvallen gingen vooraf aan een Oekraïens tegenoffensief.

Zaterdag vertelde een van de hoogste veiligheidsfunctionarissen van Oekraïne aan de BBC dat het land klaar was voor een dergelijke stap.

Oleksiy Danilov, secretaris van de machtige Nationale Defensie- en Veiligheidsraad van Oekraïne, zei dat het offensief om het grondgebied te heroveren op de bezettingstroepen van president Vladimir Poetin “morgen, overmorgen of over een week” zou beginnen.

Oekraïne plant al maanden een tegenaanval. Maar het wilde zo veel mogelijk tijd om troepen te trainen en militair materieel van westerse bondgenoten te verwerven.

titel van de video,

Zie: Russisch oorlogsschip geraakt door Oekraïense droneboten?

READ  Titans release oude LT Taylor Levin, WR Robert Woods

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *