Kerstmis in Thailand

In een boeddhistisch land als Thailand is Kerstmis daar minder prominent aanwezig. Maar met hun voorliefde voor decoratie en uiterlijk vertoon wordt elke gelegenheid er met graagte aangegrepen om in feeststemming te geraken. Ook in Thailand zijn talloze  tekenen dat er meer dan tweeduizend jaar geleden een bijzonder mens geboren werd, die een gigantische invloed op de wereldgeschiedenis zou hebben. Hoewel buiten het handjevol christenen de meeste Thais dat verhaal niet of nauwelijks kennen, verhindert het ze niet een kerstmuts op te zetten. Hieronder enkele foto’s die het laten zien Trefpunt Azië wenst al haar lezers en auteurs een fijne Kerst….

Kerstmis
Kerstmis en Thailands’ liefde voor olifanten kwamen gisteren samen toen vier dikhuiden verkleed als kerstman op een school in Ayutthaya verschenen, compleet met enorme coronavirusmaskers.
kerstmis
B-Story Garden Café in Bangkok heeft stevig uitgepakt om de inwoners van de hoofdstad in winterse sferen te brengen.
Kerstsmis
Sneeuw in Chiang Mai? Dat niet, maar zo gauw de temperatuur onder de 20 graden zakt zitten we er volgens veel Thai niet ver vandaan.
Kerstboom strand
Dit lijkt er meer op, kerst op een tropisch strand. Helaas voor velen in Europa dit jaar onbereikbaar.
Hmong in stemmige feestkleding. Ze bezoeken de jaarlijkse Royal Project Fair in de Rachapruek Gardens in Chiang Mai.
Ook in de plaatselijke Big-C troffen we de Kerstman M/V aan.
De bekende blogger Richard Barrow is in Thailand de tuk-tuk chauffeur voor de Kerstman.
Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*