Thailand. Kersenbloesem in Mae Win

kersenbloesem

Sakura (Prunus Cerasoides, kersenbloesem) vind je niet alleen in Japan. In Noord-Thailand kan je tussen december en februari ook kersenbloesem bekijken. In Thailand is het de bloesem van de Wilde Himalaya Kersen, een familie lid van de Japanse Kers. Maar met zeker zo mooie bloesem en kleurschakeringen. De Wilde Himalaya kersenbomen, in het Thais bekend als phraya suea khrong, laten al hun bladeren vallen tijdens het koele seizoen, en alleen de kale takken blijven over. Als dan de bloesem uitkomt lijken de bomen nog het meest op roze gevederde luifels tegen een helderblauwe lucht.

Op verschillende locaties in de noordelijke heuvels is deze mooie kersenbloesem te vinden. Bijvoorbeeld in Khun Wang Royal Agricultural Research Center (Mae Win) op de hellingen van Doi Inthanon op 1400 m boven zeeniveau. Maar ook in Khun Chang Kian Highland Agriculture Research Centre op de hellingen van Doi Suthep in Chiang Mai, in Doi Angkhang bij Fang, Khun Mae Ya bij Mae Hong Son en Doi Mae Salong bij Chiang Rai staan veel bomen en zijn de vergezichten zeer de moeite waard.

De bloesem is te zien na ongeveer 4 weken van koeler weer, dan lopen de bomen uit.  Het is ieder jaar weer even afwachten wanneer de beste bezoektijd is, niets zo onvoorspelbaar als het weer. Als je op pad gaat, neem in ieder geval een jasje mee voor in de bergen, en ga op tijd, het kan druk worden, de Thai zijn grote fans. Bij de meeste locaties zijn ook mogelijkheden tot overnachting.

Klik op een van de kleine foto’s voor groot en gebruik de pijlen links en rechts voor meer foto’s:

Ook op Trefpunt Azië: Thailand. Het station van Ban Pin

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*