Kruidenproductie Thailand geholpen met kassen

biologische chilipepers

Door de pepers en andere ingrediënten te verbouwen in de kassen, zijn ze beschermd tegen insecten en de soms hevige regenval. Zo hebben de boeren gegarandeerd een tweede oogst. Fairtrade Original in Nederland is een organisatie, die de Thaise boeren daarbij probeert te helpen. Tijdens de Fairtrade Week dit najaar zette de organisatie in samenwerking met met Coop voor het tweede jaar op rij een actie opgezet. Om eerlijke handel te stimuleren en consumenten te bewegen vaker Fairtrade-producten te kopen.

Coop-klanten kregen tijdens de Fairtrade Week 25 % korting op het gehele Fairtrade-assortiment. Daarnaast werd per verkocht Fairtrade-product 10 eurocent gedoneerd aan de boerengroep in Sisaket, in het noordoosten van Thailand. De samenwerkende boeren verbouwen daar de ingrediënten voor de Thaise kruidenpasta’s van Fairtrade Original. In totaal werd een bedrag van 20.000 euro opgehaald, ruim 2.000 euro meer dan het streefgedrag. Dit betekende dat alle voorgenomen plannen uitgevoerd konden worden. Onlangs werden er tien nieuwe kassen gerealiseerd van fijnmazig gaas.

kassen bouw

Samen bouwen aan een sterkere handelsketen

De bouw van de tien nieuwe kassen stelt de deelnemende Thaise boeren in staat om verder te groeien, hun productie-afzet te vergroten en zo de coöperatie te versterken. Door het succes van de actie is het daarnaast mogelijk de centrale opslagruimte voor de boeren uit te breiden en worden de bufferzones rondom hun boerderijen versterkt.

Deze bufferzones beschermen de gewassen tegen invloeden van omliggende boerderijen en insecten met groen gaas en het aanplanten van olifantsgras in de randen. Ook krijgen de boeren ondersteuning door extra Fairtrade- trainingen en subsidie op biologische mest.

bron: www.fairtradeoriginal.nl 

Ook op Trefpunt Azie: Boerenwijsheid uit Thailand

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*